Menu 

Bez obzira na to šta želite postići redovnim vežbanjem, da li su to čvrsti trbušnjaci, da li je to zategnuta zadnjica ili bolje držanje, najbolje rezultate ćete postići ako pored vežbanja jedete i odgovarajuću hranu.

Jeste li znali da će vam pravi obrok netom pre vežbanja pospešiti rezultate i nećete se morati pribojavati da će vam se zavrtiti u glavi ili da ćete se brzo umoriti. Pravi obrok pre treninga, vaše znojenje će učiniti efektivnijim i pomoći će vam da brže izgubite kilograme.

Donosimo vam savete šta da jedete u zavisnosti od vrste treninga.

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Treninzi sa utezima u jutarnjim časovima. Ako vam se jutranji trening sastoji od dizanja tegova onda noć pre treninga za večeru pojedite šolju smeđe riže, šolju brokolija kuvanog na pari i oko 120 g belančevina za večeru, a ujutro pre treninga pojedite bananu sa kašikom kikiriki ili bademovog putera.

Treninzi sa utezima u poslepodnevnim časovima. Ako trening planirate poslepodne i hrana treba da bude prilagođena upravo tome. U tom slučaju pojedite obrok bogat kompleksnim ugljenim hidratima, povrćem i proteinima tri sata pre odlaska u teretanu. Pojedite jedan slatki krompir srednje veličine, šolju spanaća kuvanog na pari i 120 g ćuretine.

Pilates ili joga. Pre odlaska na časove joge ili pilatesa trebalo bi da pojedete obrok niskog glihemijskog indeksa, bogatog ugljenim hidratima i to jedan čas pre. Dovoljno je da pojedete tost od celovitog zrna, komad voća ili štapiće od sirovog povrća sa humusom. Pre joge možete popiti i sveže ceđeni sok od narandže za energiju i hidrataciju.

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Trening za gubitak kilograma. Ako pokušavate izgubiti višak kilograma pomoću redovnog vežbanja onda sat vremena pre treninga pojedite jedan tost od celovitih žitarica ili neku voćku i rezultati će sigurno biti još bolji.

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Kardio vežbe u jutranjim časovima. U tom slučaju potrebno je da pojedete nešto malo i lako probavljivo kao što je jedna čaša jogurta i pola šolje naseckanog voća. Ova kombinacija neće teško pasti na želudac, a organizmu će dati potrebnu energiju.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Kardio u poslepodnevnim časovima. Pošto ste verovatno pomalo jeli tokom celog dana pre treninga je dovoljno da pojedete malu posudu mešanog voća ili svežu papaju sat vremena pre početka treninga. To će vam obezbediti potrebnu energiju i održati vas hidriranim.

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Planinarenje. Ako planirate nego planinarenje koje će trajati više sati potrebno je da organizmu obezbedite belančevine , zdrave masti i ugljene hidrate koji će vam dati svu potrebnu energiju. Ujutro pojedite zobenu kašu sa voćem i orašastim plodovima i obavezno ponesite zdrave grickalice, energetske pločice sa orašastim plodovima i sveže voće.

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Crossfitt. Ovo je sigurno jedan od najintenzivnijih načina vežbanja i potrebna vam je posebna energija da odradite trening. Pre odlaska u teretanu napravite sendvič od hleba pšeničnog brašna, 120 g piletine sa roštilja, 30 g izgnječenog avokada i svežeg spanaća.

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Trening izdržljivosti. Ovde na prvom mestu mislimo na trčanje na duže staze i u tom slučaju će vam biti potrebna hrana koja će polako otpuštati insulin i održavati nivo energije. Pre treninga pojedite polovicu avokada sa tostom od celovitog zrna, a nakon dva sata pojedite energetsku pločicu.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar