Menu 

Savršeni kao desert i kao ukras na stolu za sve slavljeničke prilike. Ovi čokoladni šeširi su tako jednostavni za napraviti.

Kako da ih pripremite pred zabave i proslave pokazali su nam na blogu Tastingindependence. A najbolje od svega, za pripremu vam treba svega par minuta.

Sastojci:

  • 900 gr mlečne čokolade (ostaće vam viška više od pola, ali je potrebna ovolika količina zbog umakanja. Čokoladu posle možete iskoristiti da napravite čokoladno mleko)
  • 12 fišeka za sledoled
  • Mrvice za posipanje (u boji, čokoladne, …)
  • Trakice

čokoladni šeširi

Stavite veliki plastični pladanj ili tacnu u zamrzivač (na nju ćete redati šeširiće). Otopite čokoladu na pari. Uvaljajte fišeke u čokoladu iznutra i izvana (držite ih za vrh, njega ne morate umakati u čokoladu), ostavite kratko nad šerpicom da spadne višak čokolade, pa ih odmah uvaljajte u mrvice. Redajte ukrašane fišeke na ohlađenu tacnu, pa stavite u zamrzivač na 2 do 3 minute.

Izrežite i pripremite ukrasne trakice, pa odrežite vrhove fišeka. U rupice na vrhovima stavite trakice i “ukovrdžajte” ih uz pomoć makaza ili noža.

čokoladni šeširi

Vaši čokoladni šeširi neka budu u frižideru do služenja. Prijatno!

Pročitajte i kako da Napravite jestive snežne pahulje.

Recept
Ime Recepta
Čokoladni šeširi za zabave
Objavljen
Vreme Pripreme
Vreme Kuvanja
Ukupno Vreme
Rangirano
5 Based on 57 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Dobra hidratacija je veoma bitna za opšte zdravlje organizma, ali  šta kad nam se baš ne pije voda? Otkrivamo vam nekoliko korisnih saveta koji će vam pomoći da budete dovoljno hidrirani tokom dana,...