Menu 

Pekorino romano i parmezan su poprilično skupe, ali veoma česte vrste sireva u mnogim kuhinjama širom sveta. Evo nekoliko malih saveta kako da ih u potpunosti iskoristite.

Obzirom na njihovu cenu, bacanje i najmanjih delova ovih sireva ne dolazi u obzir i zato naučite kako da iskoristite tvrdu koricu parmezana i pekorino sireva.

Sledeći put kad potrošite parmezan, korice zapakujte u kesice i iskoristite na neki od sledećih načina:

pekorino sir

Za supe i gulaše. U italijanskoj kuhinji je poprilično uobičajeno da se u minestrone ili “pasta-fažol” supu ubacuje kora parmezana za bolji ukus. Ali, vi ne morate da stanete tu, ubacite koru sira i u druge čorbice po vašem ukusu.

Bujon. Kora parmezana ili pekorino sira daće vašem povrtnom bujonu potpuno poseban ukus, savršen za pravljenje umaka ili rižota.

Sos za testeninu. Ovo je još jedan italijanski klasik. Ubacite koru parmezana u klasični paradajz sos za testeninu.

Pecite ih na roštilju. Grilovana kora sira može biti sjajan namaz preko hrskavog hleba. Ako tome dodate i koji sveži čeri paradajz, imate savršeno predjelo.

I, na samom kraju naš savet je da koru pekorino ili parmezan sira možete dodati u gotovo sva jela koja zahtevaju malo dugotrajnije dinstanje.

Probajte pa nam javite sviđa li vam se ukus? Šta vi radite sa korama parmezana i pekorino sira?

Sviđa nam se
Autor
Helena Nikolić
Datum
Ime
Ne bacajte koru parmezana i pekorino sira!
Stars
5
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Peciva i Testa

Napravite pitu od jabuka na potpuno drugačiji i mnogo zabavniji način od standardnog i to pomoću tortilja. Stiže i recept. Recept