Menu 

Ukoliko ste ekološki osvešteni, pazite na okoliš trebalo bi da to nastavite raditi i kad dobijete bebu. Mi imamo nekoliko sjajnih saveta za sve “eco friendly” za mame.

Iako će vam se možda učiniti da je briga o bebi na ekeloški način mnogo teža i zahtevnija treba samo da razmislite zbog čega to tačno radite, a pored dobrog motiva ništa vam neće biti teško. Na kraju krajeva videćete da ne treba život menjati iz korena.

ulje

Proizvodi za negu kože. Kad su u pitanju proizvodi za negu bebine kože potražite one koje su napravljeni od organskih materijala i tražite one 2 u 1 proizvode jer na taj način odmah smanujete količinu smeća. Pogledajte i tekst “Napravite sami bebi ulje”.

Bebi hrana. Hranu za bebe uopšte nije teško napraviti kod kuće i zato nema nikakvog razloga da kupujete gotove kašice. Na kraju krajeva u kupovnim kašicama ima mnoštvo aditiva koje ne želite da vaša beba jede. Neke od recepata pronađite i u tekstu “Recepti za sasvim jednostavne kašice za bebe”.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Koristite pamučne maramice. Ne biste verovali koliko se godišnje baci vlažnih maramica koje su veoma teško biorazgradive i predstavljaju problem. Umesto jednokratnih vlažnih maramica koristite one pamučne ili gazu koju pre nego obrišete bebinu guzu smočite u toploj vodi. Kasnije ih samo stavite u veš mašinu da se otkuvaju. Još veći problem, naravno, predstavljaju jednokratne pelene i zato ako želite biti ekološki osvešteni treba da razmotrite upotrebu pamučnih pelena. Danas se čak mogu kupiti i pamučne pelene sa raznim uzorcima. Pročitajte i “Zašto bi trebalo da razmotrite upotrebu pamučnih pelena”.

Ekološke boje. Kada vaše maleno počne da crta umesto da kupujete boje koje su prilično štetne za okoliš napravite sami ekološke boje koje detetu neće naškoditi čak ni ako ih stavi u usta, što se zna desiti. Kako da napravite eko boje pročitajte u “Jestive boje za slikanje prstima”.

boje

Kupujte reciklirarno odeću. Danas se na internetu može pronaći “nova” reciklirana odeća za bebe koja je u potpunosti “eco friendly”. Istražite malo gde možete kupiti ovakvu garderobu. S druge strane ne izbegavajte nasleđenu garderobu jer to automatski znači manje utrošenog materijala.

Staklene flašice. U poslednjih nekoliko godina smo mnogo slušali o BPA supstanci koja je više puta pronađena u plastičnim flašicama za bebe. Baš iz tog razloga svome detetu kupujte isključivo staklene flašice.

flašice

Igračke. Kad su u pitanju igračke za vaše bebica birajte one koje su napravljene od prirodnih materijala, uglavnom od drveta, a izbegavajte plastične i gumene.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar