Menu 

Otkako su pelene za jednokratnu upotrebu postale dostupne apsolutno svima, malo je onih majki koje još uvek ne odustaju od starih dobrih pamučnih pelena. Mi vam donosimo nekoliko više nego dobrih razloga zašto bi trebalo da razmotrite njihovu upotrebu.

Možda vam se iz današnje perspektive čini nezamislivo da perete, otkuvavate i peglate pamučne pelene kad i onako imate malo vremena od posla i ostalih obaveza možda bi ipak trebalo da uzmete u obzir i ne odbacujete upotrebu pamučnih pelena odmah u startu. Evo i zašto.

Prvi i najvažniji razlog je naravno bebino zdravlje, a pamučne pelene su nesumnjivo zdravija opcija, jer ne sadrže nikakve štetne sastojke, bebu morate presvalčiti čim se upiški i ukaki tako da je mogućnost ojeda mnogo manja i na samom kraju beina koža diše jer su napravljene od prirodnih materijala. Sigurno ste čuli da postoje bebe koje su alergične na jednokratne pelene, što nije slučaj sa pamučnim pelenama.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Drugi razlog je, a to su mnoge mame potvrdile da pranje, peglanje i slaganje pelena može biti veoma opuštajuće, vreme kada ćete staviti slušalice na uši i nećete razmišljati ni o čemu drugome, a jednostavne su za peglanje, daleko od muških košulja i bebinih benkica. Isto tako imaćete bolji uvid u bebinu kaku jer ćete je morati ispirati što je veoma važno prvih nekoliko meseci bebinog života jer se na kaki ocrtaju sve promene u bebinom zdravlju.

Ia na samom kraju tu je onaj ekonomski aspekt, a pamučne pelene će vam uštedeti zaista velike količine novca. Pored uštedete pravićete i manje smeća što znači da ćete na neki način štititi okoliš, jer je poznato da se jednokratne pelene veoma teško razgrađuju.

Šta mislite, jeste li spremni za ovakvu promenu?

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar