Menu 

Ako kupujete namirnice na veliko u marketima sigurno znate da to može biti vrlo zamorno i mučno. Ali, uz dobru organizaciju možete sve obaviti vrlo brzo i bez nepotrebnih, dodatnih troškova.

Pišemo o nekim stavrima koje bi trebalo da imate na umu kada krećete u veliku kupovinu, te kako da nikako ne dozvolite da izađete sa hrpom stvari koje vam zaista nisu potrebne.

Poverenje i plan

Izaberite market koji odgovara vašim porodičnim potrebama, ali da je pogodan i što se tiče cena. Ako kupujete u istom marketu već znate gde se koja polica nalazi, gde su koje namirnice i zato sve ide brže i bez stresa. Iako je u velikim centrima obično gužva, ako poznajete teren ne biste trebali imati problema.

kupujete namirniceOdredite, okvirno, šoping dane. Bilo da je to jednom ili dva puta mesečno, napravite tačan spisak i trudite se da nema velikih odstupanja. Decu izbegavajte da vodite u velike šopinge. U nekim centrima postoje igraonice i vrtići gde ih možete ostaviti dok vi kupujete namirnice. Najvažnije je da ponesete sa sobom spisak i naravno novac ili kartice. (Dobra navika je da spisak sastavite na svom smartfonu, koji sasvim sigurno nećete zaboraviti).

Provera

Pre šopinga obavezno proverite da li su neki praznici na pomolu, kojim su danima najveće gužve. Takođe, izbegavajte i period od oko 16:30 do 18 časova, jer tada je gužva velika, jer ljudi posle posla često navrate u market u kupovinu. Ako kupujete vikendom poranite, jer je tada mnogo manja gužva.

Kako kupuju “profesionalci”?

Upoznajte dobro delove marketa. Pogledajte spisak i pratite ga, ali pazite da ne letate od jednog mesta na drugo. Poželjno je i da kada pravite spisak redate namirnice vodeći se rasporedom odeljaka u marketu. Takođe, možete prvo da se stacionirate na mesto gde se nalazi najviše namirnica koje ćete kupiti.

kupujete namirnice

Pazite i kako redate namirnice u korpu. Gotova jela, pečenja, pite, sveža peciva, mleko i mlečne proizvode (i sve one koji zahtevaju frižider) kupujte zadnje i redajte, naravno, na vrh. Trudite se da odvojite (i u korpi) jestive proizvode od, recimo, sredstava za čišćenje.

Takođe, ne dozvolite da vas zamajavaju akcijama, testiranjem nekih proizvoda, promocijom. Tu se obično radi o “mačku u vreći”.

Da li ste i vi majstor za kupovinu? Kako vi kupujete namirnice? Koji je vaš sistem?

Pročitajte i Najčešće greške koje pravimo pri kupovini garderobe.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar