Menu 

U poslednji čas ste odlučili da organizujete doček Nove godine za uzak krug prijatelja i porodice i nije vam ostalo previše vremena za sve detalje? Mi vam donosimo sjajne savete kako da organizujete „najluđu noć“ bez previše muke.

S godinama nam one velike razuzdane žurke više nisu toliko interesantne i ideja o dočeku Nove godine sa najužim kugom prijatelja zvuči sve primamljivije. Ako se odlučite upravo na takvu žurku, evo kako da je organizujete brzo, jednostavno i bez previše novca.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Da bi ovo veče učinili zabavnom osmislite neke zanimljive igre. Pripremite kartice sa novogodišnjim odlukama, na primer, napišite: “Ove godine želim da se odreknem ____ loše navike“ ili „U novoj godini želim više pažnje posvetiti _____“, a vaši gosti neka u prazno mesto upisuju ono što žele. Kada je svako ispunio svoju karticu, izvlačite ih i pogađajte čija bi to kartica mogla da bude.

Jelo i piće

Bez obzira koliko intimna vaša žurka bila bez hrane i pića je naprosto nezamisliva. Ne preterujte sa kuvanjem i posebnom pripremom mali zalogaji će biti sasvim dovoljni. Nasecite sveže povrće i poslužite ih uz razne umake, a tu su naravno i standardne grickalice kao i suvomesnati proizvodi. Isto tako možete zamoliti svoje goste da ponesu neke grickalice i na taj način ćete uštedeti nešto novca. Ako ipak želite nešto posebno za grickanje napravite zalogaje od tost hleba, plavog sira, malo suvog mesa i krušaka. Ovi zalogaji savršeno pašu uz ohlađeno belo vino.

Kad je u pitanju piće ne preterujte sa raznim vrstama, nabavite samo ono najosnovnije, a neka svako ponese ono što bi želeo da pije ako ne uključuje vino ili pivo. Naravno, šampanjac za u ponoć nikako nemojte preskočiti.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Kad je u pitanju desert naša preporuka je čokoladni fondi, odnosno čokoladni sos u koji će vaši gosti umakati na kockice naseckan biskvit ili sveže voće.

Muzika

Za početak večeri pripremite nešto opuštajuće, lagano što vas neće ometati da se družite i razgovarate. Na plejlistu stavite sve žanrove muzike i pobrinite se da niko ne ostane zakinut, i nikako ne forsirajte vaše omiljene bendove i pjevače posebno ako ste jedini koji ih voli.

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Neka se tu nađu i ex-yu hitovi, klasici poput Beatles-a, zatim muzika za ples, ali ne bežite ni od narodnjaka ako znate da će to podići atmosferu posle ponoći. Bilo bi sjajno da pre žurke napravite plejlistu da ne prčkate po računaru za vreme same zabave. I zabranite korištenje YouToube servisa jer će nastati haos.

Želimo vam da u Novu godinu uđete sa vama najdražim osobama, u opuštenoj i ugodnoj atmosferi.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar