Menu 

Bilo da su u pitanje naočare za vid ili one za sunce postoji nekoliko jednostavnih saveta pomoću kojih ćete im produžiti životni vek.

Ne biste verovali kakve sve sitnice na koje verovatno ne obraćate pažnju skraćuju rok trajanja vašim naočarama koje nisu ni malo jeftine posebno ako su u pitanju one za vid. Evo kako ćete ih sačuvati.

Naočare uvek skidajte i stavljajte sa obe ruke. Ako naočare vučete uvek za istu ručku postoji mogućnost da oslabite šarafe pa čak i da iskrivite okvir.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photos-beach-sunglasses-image19847488

Pravilno ih čistite. Izbegavajte sredstva za čišćenje koja u sebi sadrže alkohol jer bi hemikalije mogle ošetetiti premaz na staklima. Najbolji i najsigurniji način da očistite stakla jeste da ih perete detrdžentom za suđe, vodom i prstima.

Na plaži perite naočare flaširanom vodom. Kad ste na moru naočare nikad ne perite slanom morskom vodom jer bi so mogla oštetiti stakla i uvek ih brišite čistom maramicom, nikako peškirom za plažu.

Čuvajte naočare od visokih temperatura. Naočare nikad ne ostavljajte na suncu bilo da je u pitanju plaža ili automobil. Većina današnjih okvira napravljeni su od plastike koja se pri visokim temperaturama može deformisati.

Ne nosite naočare na glavi. Ovo više-manje svi radimo, ali to nikako nije dobro za vaše naočare jer postoji mogućnost da se rastegnu. S druge strane prirodna ulja sa vaše kose mogu zaprljati, ali i oštetiti stakla.

Ne spuštajte naočare sa staklima prema dole. Ovo ste sigurno čuli mnogo puta i sigurno niste ozbiljno doživljavali, ali ogrebotine i oštećenja su zaista moguća i zato pripazite.

Uz ovih nekoliko saveta koji bi trebalo da vam pređu u naviku zaista ćete produžiti životni vek vaših naočara.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar