Menu 

Kako nam se praznik bliži sigurni smo da razmišljate i o novim načinima bojenja vaskršnjih jaja. U narednom periodu očekujte od nas mnogo novih ideja. Ovaj put pišemo o čipkanim ukrasima.

U ovom tutorijalu možete koristiti komadiće čipke ili, čak, komadiće heklanja, heklanih stolnjačića. Na blogu Diytilwedie, gde smo pronašli recept tvrde da su koristili boje za hranu i da im je farbanje uspelo, ali na sajtu jedne od najpoznatijih svetskih domaćica Marte Stjuart ističu da koristite obične farbe za jaja.

cipkana jaja 5

Materijal:

  • Jaja
  • Boje za jaja (razne)
  • Gumice
  • Komadići čipke ili heklanja
  • Makaze

Čipku izrežite na duguljaste trakice ili veće komade (okrugle ili u kvadratićima). Trakicu omotajte oko jajeta i dobro pričvrstite gumicom (ali da jaje ne pukne). Ako želite umotati celo jaje stavite ga na sredinu kružića ili kvadratića od čipke, zavežite čvrsto u vrećicu (zategnite čipku oko jajeta i pričvrstite krajeve gumicom).

Jaja bojite prema uputstvima na vrećici boje za farbanje. Kada su kuvana i poprime boju nežno ih izvadite, uklonite čipku i stavite da se osuše i ohlade.

Ako koristite običnu boju za hranu upotrebite i malo sirćeta. Napunite posudu sa dovoljno ključale vode da možete potopiti jaja, uspite 2 kašike sirćeta i boju za hranu po izboru. Već kuvana jaja obložite čipkom kao što je navedeno i potopite u mešavinu sirćeta, boje i ključale vode. Ostavite da deluje 4 do 5 minuta. Izvadite iz posude, skinite čipku i ostavite jaja da se osuše.

cipkana jaja 2Pročitajte i kako se prave Kolači u ljuskama jajeta.

Piši!
Širi dalje!
1 komentar
  1. joka

    JA SVAKE GODINE NESTO NOVO…OVE GODINE FARBAM U KRAVATI,GUMICAMA,PENI ZA BRIJANJE,DEKUPAZ,I NARAVNO U BOJAMA

Napišite komentar

Zdravlje

Svi ljudi na svetu bol doživljavaju na potpuno drugačije načine, ali vaše misli i stav po pitanju boli ima važniju ulogu nego što ste vi sigurno mislili. Pročitajte kako da zavarate mozak da bol...