Menu 

Ove godine neka praznik bude zaista poseban. Napravite jednostavnu uskršnju korpicu, koja će oduševiti i goste i ukućane.

uskrasnja korpa 1Ideju smo pronašli na blogu Hmhdesigns, gde možete pronaći i detljana foto uputstva. Izrada je jednostavna, ali zahteva malo truda i vremena.

Potreban materijal:

 1. Konac za heklanje (oko 300 metara)
 2. Tečni lepak za tkaninu (ili pomešajte beli lepak sa malo vode da dobijete tečnu mešavinu poput mleka)
 3. Posuda
 4. Plastična folija
 5. Samolepljiva traka
 6. Podmetač koji posle možete baciti (može i aluminijumski pladanj)
 7. Balon
 8. Dva komada tkanine (dva kruga prečnika oko 20 cm)
 9. Malo riže ili pasulja
 10. Lepak
 11. Vrpca ukrasna
 12. Makaze
 13. Igla i konac

Obložite radnu površinu zaštitnim papirom. Naduvajte balon, ali ne previše, jer vam treba oblik jajeta. Konac umačite u mešavinu lepka i vode (najbolje je da koristite gumene rukavice). Zavežite jedan kraj konca za vrh naduvanog balona, pa omotavajte konac umačući u mešavinu lepka oko balona. Nastavite omotavati balon dok ga ne pokrijete gotovo u potpunosti.

Postavite balon umotan u konac na aluminijumski pladanj (ili neki sličan podmetač) da se suši – 24 sata. Nakon 12 sati okrenite balon na drugu stranu da bi se lepak na koncu pravilno osušio. Kada lepak bude suv probušite balon.

Spojite, ušijte dva komada okrugle tkanine i napunite ih rižom, da biste dobili nešto kao punjeni okrugli jastučić. (Mada možete iskoristiti plastičnu vrećicu koju ste napunili rižom).

Makazama izrežite otvor na končanom jajetu, izvadite izduvani balon, stavite jastučić sa rižom na dno jajeta da bi bilo položeno uspravno.

Vreme je da ga ukrasite. Zalepite duž otvora ukrasnu vrpcu i stavite mašnicu. Ukrasite korpicu po želji. Stavite čokoladne zeke, bombone, uskršnja jaja i druge ukrase i vaša korpa je spremna za izložbu.

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
 1. gordana

  lepo je..pravila sam prosle godine za jednu masu…pravicemo i ove za jednu unu…

Napišite komentar