Menu 

Vaskrs je sigurno omiljeni dečiji praznik zbog mnoštva šarenih jaja i posebnih tehnika kojima ih ukrašavamo. Evo nekoliko ideja kako da organizujete zabavno farbanje jaja sa klincima.

Iako uključivanje dece u određene zabavne poslove kao što je farbanje jaja može biti divno iskustvo isto tako može biti i poprilično stresno ukoliko se ne postavimo na pravi način. Na Inner child food blogu pronašli smo nekoliko veoma korisnih saveta koji će vam pomoći da farbanje jaja bude više nego zabavno.

Pripremite se na nered. Ako mislite da ćete farbati jaja sa decom, a da nećete zaprljati pola kuhinje onda se grdno varate i ako ste preveliki čistunac najbolje bi bilo da se ne upuštate u ovaj eksperiment. S druge strane nabavite mnoštvo starih čaršafa i postavite ih gde god mislite da bi mogla da kapne boja i opustite se.

dekorisanje

Unapred kupite jaja. Ako vam se znalo dešavati da kad gulite tvrdo kuvana jaja zajedno sa ljuskom skinete i većinu belanaca, znajte da je to zato što su jaja previše sveža, što nikako ne može biti loše, ali kad je u pitanju Vaskrs da bi se ljuska što lakše gulila i da bi je klinci mogli čistiti sami, kupite jaja pet dana pre farbanja.

Eksperimentišite sa tehnikama farbanja. Ove godine probajte nešto malko drugačije od standardnog farbanja jaja. Probajte „Šaranje jaja uz pomoć voska“ ili „Napravite maramorna vaskršnja jaja“ ili jednostavno dečici dajte posebne olovke za ukrašavanje jaja i neka rade svoja mala umetnička dela.

Koristite žicu za mućenje. Ako jaja bojite tako da ih spuštate kašikom u boju i držite ih dok ne poprime željenu nijansu, lakši način je da jaje stavite u žicu za mućenje i spuštate u dublju posudu napunjenu bojom. Na ovakav način i deca mogu bojiti jaja bez problema, bez bojazni da će zaprljati prstiće ili razbiti jaje.

žica

Bojite virtuelna jaja. Za manje klince možete skinuti aplikacije na mobilnim telefonima ili tablet uređajima i virtuealno bojiti jaja pa ih na taj način uključiti u pripremu ovog divnog i veselog przanika.

I na samom kraju da vas podsetimo da nikako ne bacate kartonske kutije za jaja jer vam mogu poslužiti za raznorazne zabavne projekte sa klincima.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Štitna žlezda u obliku leptira se nalazi u vratu odmah ispod Adamove jabučice i ona je na neki način odgovorna za količinu energije koju imate i brzinu vašeg metaboliizma. Ona takođe podstiče gene koji kontrolišu...