Menu 

U našem telu jetra obavlja više od 500 funkcija. Zdravlje ovog organa je, zato, ključno. Evo šta vi možete uraditi da održite jetru u najboljoj snazi.

Svakodnevno se susrećemo sa gomilom toksina, koje ne možemo izbeći i naš prirodni sistem za pročišćavanje treba pomoć. Jetra je verovatno jedan od najvažnijih organa za izbacivanje toksina iz organizma. Da bi sprečila da naše masno tkivo upije i apsorbuje toksine, jetra ih pretvara u vodu, koju kasnije na jednostavan način izbacujemo iz organizma. Ovo je samo mali deo onoga što jetra čini za naš organizam, naime ona obavlja preko 500 funkcija u našem telu. Od poboljšanja metabolizma do regulacije hormona. Evo šta vi možete uraditi da održite jetru u najboljoj snazi.

Da biste olakšali rad jetri, za početak bi trebalo da unosite manje alkohola i nepotrebnih lekova. Jer, pored svih toksina čiji unos ne možemo sprečiti ne bi trebalo da svom organizmu zadajemo dodatni posao.

Najpoznatiji lekovi iz prirode, koji pomažu radu jetre su kurkuma, mlečni čkalj i list maslačka. Oni pomažu pročišćenju i poboljšanju rada jetre. U svim biljnim apotekama možete naći čajeve ili suplemente napravljene na bazi ovih biljaka.

Voda je poznata kao jedan od najpoznatijih pročišćivača organizma, još ako doodate malo limuna podstaćićete jetru da proizvodi više žuči, koja je takođe jedan od pokretača za izbacivanje toksina.

Brokoli, kelj, kupus, rukola i drugo zeleno lisnato povrće su veoma bitne namirnice kad je u pitanju detoksikacija jetre. Jedite jednu porciju ovog povrća dnevno i primetićete ogromnu razliku. (OVDE pročitajte kako da napravite sok za pročišćenje jetre)

Minerali su od velike važnosti za jetru, unosite dovoljno kalcijuma, magnezijuma, cinka, potasijuma, gvožđa… što kroz suplemente što kroz namirnice koje su njima bogate.

Održavanje vaše jetre zdravom je jedna od nabitnijh stavki zdravog organizma. Zato – pazite na nju!

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Marko

    Surutka je takodje jedan odlican, ako ne i najbolji suplement koji je nezamenjiv shto se tice detoksikacije jetre.

Napišite komentar

Zdravlje

Sve žene koje se suočavaju sa ovom strašnom bolešću u jednom trenutku čeka velika odluka, a to je da li se odlučiti na mastektomiju ili lumpektomiju sa zračenjem. Najnovija istraživanja kažu da se mastektomija...