Menu 

Samopouzdanje je veoma varljiva stvar, a prevazilaženje strahova i biti ono što zaista jeste je veoma teško ukoliko ga nemamo. Ne dozvolite da se krivo poimanje sebe upetlja u vaše planove i snove.

Uz nekoliko sitnih trikova i vi možete izgledati samopouzdano, sigurno i spremni da osvojite svet.

Budite zadovoljni svojim izgledom

Ovo je jednostavan način da se dobro osećate u svojoj koži. Možda zvuči pomalo površno, ali verujte nam na reč ukoliko nosite ono u čemu dobro izgledate i vaše samopouzdanje je automatski na viskom nivou. Nemojte nas pogrešno shvatiti, mi ovde ne govorimo o firmiranoj garderobi koju ne možemo priuštiti nego o komadima garderobe koji vam laskaju i koji na vama izgledaju neodoljivo, a ne moraju nužno biti skupi. Upotpunite vaš izgled i sjajnom kosom i lepom frizurom i bićete spremni da svet bacite pod noge.

Budite velikodušni prema sebi

Većinu vremena posvećujete pažnju drugima, pomažete porodici i prijateljima? Bravo za vas, nastavite tako i dalje, ali pod uslovom da isto toliko vremena i pažnje posvećujete sebi. Recite sebi koje su to osobine zbog kojih vas vaši prijatelji cene i vole. Na taj način postaćete svesni svojih kvaliteta, postaćete svesni da ste osoba vredna poštovanja i da svetu možete ponuditi mnogo. Odvojite vreme za rad na sebi, učite nove jezike ili upišite kurseve koji će unaprediti vaše poslovne veštine.

Pričajte polako i držite se uspravno

Ljudi koji uspravno stoje, ne grbe se i ne skupljaju ramena na prvu deluju kao da imaju puno samopouzdanja. Ako je potrebno, pred ogledalom vežbajte kako da stojite uspravno. Veoma je važno da pričate polako i razgovetno, osoba koja želi da ima autoritet ne može nerazgovetno brbljati i skakati sa teme na temu samo da bi zadržala sagovornikovu pažnju. Sigurne osobe imaju šta da kažu, ali isto tako umeju da slušaju i prihvate tuđe predloge i sugestije. Pročitajte i “Kako nam boje utiču na raspoloženje”.

Piši!
Širi dalje!
2 komentara
  1. milan

    Ksenija ,svaka ti je na mjestu .Poz.mt

  2. Ksenija

    Primetila sam da za većinu toga što mi “podiže samopouzdanje” – treba para. Imala sam ga ja pododsta, dok sam radila. Gubitkom posla i stajanjem u redove za nezaposlene, gubite svaki gram sapopouzdanja. Pa ma koliko uspravno stajali i pravilno disali.

Napišite komentar