Menu 

Ako ovog leta, želite ubediti decu da nešto i pročitaju, najbolji način je nova knjiga Uroša Petrovića, Deca bestragije. Zainteresovaće ih na prvu.

Kao i  u dosadašnjim knjigama, Petrović i ovu započinje sa zagonetkom, koju razrešava na samom kraju, što će klince sigurno držati prikovane uz knjigu, makar za vreme letnjih kiša.

deca bestragije

Ova knjiga priča priču o tajni koja nikada do sada nije ispričana. Ovaj besprekorno napisan roman je duhovit, na momente strašan i potresan dok prati avanture sazrevanja i samospoznaje glavnih likova.

Maštovit, nadasve originalan i živ, ovaj roman uči nas da je život avantura i da ga kao takvog treba prihvatiti. Koračati kroz njega širom otvorenih očiju i misli dok tražimo sklad i mir sa prirodom i drugim ljudima.

Uroš Petrović je pisac za decu i mlade, a svojom prozom je pomerio granice savremene srpske literature. Njegove knjige su prave male pustolovine satkane od mozgalica i zagonetki koje našu decu teraju na razmišljanje.

Dobitnik je Zlatne značke za doprinos kulturi kao i mnoga druga priznanja i nagrade. Osnivač je Mensa world photo cup-a i jedan je od najuspešnijih rešavača IQ X testa na svetu.

 

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar