Menu 

Lubenica nam je ovih dana definitivno namirnica broj jedan, što i ne čudi zbog paklenih vrućina. Danas vam pričamo o lekovitim svojstvima lubenice.

Zbog 90 odsto vode od kojih je napravljena lubenica spada u omiljeno letnje osveženje, a upravo zbog toga je veoma poželjan sastojak mnogih dijeta.

Prepuna je vitaminima i mineralima i bez ustručavanja možemo reći da bi je trebalo uzimati na dnevnoj bazi, bez obzira na vrućine. Lubenica se posebno preporučuje bubrežnim bolesnicima i onima koji imaju stomačne probleme, posebno čireve. Sadrži veoma malo šećera, a mnogo antioksidanata i kalijuma. Interesantno je da je slatko meso koje se nalazi tik uz koru lubenice najbogatije vitaminima i nemojte ga bacati.

Ono što se u poslednje vreme najviše priča kad je u pitanju lubenica i njena lekovita svojstva jeste njena veoma uspešna borba protiv impotencije. Nauka je dokazala da konzumiranjem većih količina lubenice, krvni sudovi se prirodno opuštaju i preusmeravaju protok krvi prema muškom reproduktivnom sistemu.

Pored toga konzumiranje lubenice smanjuje nam rizik od raka, srčanih oboljenja i anksioznosti. Ako želite saznati nešto više o lekovitim svojstvima borovnica pročitajte članak “Borovnice, ma ko ih ne voli”.

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Jozo

    Hvala vam na članku, dobro je da podržavate prirodnu medicinu, ipak mislim da u slučaju ozbiljne bolesti to može biti premalo. Sam imam taj problem i jedini preparat koji se pokazao učinkovit je Potenga.

Napišite komentar