Menu 

Kubitak kilograma nije ni malo jednostavna proces, jer da jeste sigurno ne bi bio tema mnogih časopisa, sajtova, pa na kraju krajeva i nauke. Najteže za mršavljenje jeste promena navika koje nam mogu usporiti proces.

Postoje jednostavni, ali ne uvek i lagani koraci koji vam mogu pomoći na ovom putovanju. Nije svaka dijeta pogodna za svakoga. Neki ljudi bolje reaguju na promene navika, dok drugi jednostavno malo promene ishranu i kilogrami idu dole. Izaberite za vas najlakši i najdelotvorniji put, držite ga se i rezultati će doći.

Jedite dok ne osetite zadovoljstvo, ali ne i sitost

Mnogi od nas misle da treba da se osećamo puno nakon obroka, ali taj osećaj punoće je često povezan i sa bezvoljnošću i umorom. Umesto toga nakon obroka treba da se osećamo zadovoljno, što znači da nismo više gladni. Ovo kod pojedinaca može biti radikalna promena ako ste većinu vremena jeli da bi se osećali „puno“. Jedite polako i obraćajte pažnju na signale koje vam telo šalje. Ova promena može biti okidač za mršavljenje.

Spavajte

Ako ste pospani i umorni puno teže ćete donositi dobre odluke. Ako ne spavate dovoljno i hormoni koji regulišu apetite ne rade svoj posao kako treba, i šanse za prejedanje su mnogo veće.

Smanjite šećere na minimum

Prvi i osnovni korak pri gubitku kilogarama, jeste da iz upotrebe izbacite slatke, gazirane i energetske napitke. Smanjite unos slatkiša, a čaj zasladite stevijom ili medom.

Proteine kobinujte sa povrćem

Proteini su nutrijent broj jedan koji izaziva osećaj sitosti. Potrudite se da vam svaki obrok sadrži proteine, meso, ribu, jaja ili mahunarke. Proteine kombinujte sa povrćem kroz koje ćete dobiti minerale, vitamine, antioksidante sa vrlo malo kalorija.

Smanjite žitarice

Za mnoge ljude ovo će biti vema nepopularan savet, ali deluje. Žitarice koje uključuju testenine, hleb, rižu, kinou i mnoge druge ograničite na najmanje moguće.  Nemojte unositi više od 3 male porcije žitarica dnevno. Žitarice su bogate ugljikohidratima koji podižu nivo šećera i insulina u krvi, a insulin je okidač za skladištenje masnih naslaga u telu. Umesto toga fokusirajte se na proteine, povrće i zdrave masti. Trebaće vam neko vreme da se naviknete, ali je ovo svakako jedna od najdelotvornijih i najzdravijih metoda za mršavljanje.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar