Menu 

Svi koji se imalo razumeju u kulinarstvo znaju da za domaće lisnato testo treba zaista mnogo vremena, truda i znanja da bi ispalo baš kako treba. Ako želite isprobati mi smo za vas pronašli nešto jednostavniji princip pripreme.

Recept smo pronašli na Cookwithmanali blogu.

Potrebni sastojci:

  • 270 g hladnog putera iseckanog na kockice
  • 1 ½ šolja brašna
  • So
  • 3 kašike jako hladne vode
  • ¾ kašičice jabučnog sirćeta

Da biste napravili lisnato testo na ovaj način potrebno je da ga preklopite svega tri puta, a ako baš imate vremena onda možete i pet. U metalnu posudu sipajte brašno i so pa dodajte puter i dobro ga utrljajte rukama u brašno dok ne dobijete sitne mrvice. Prekrijte i ostavite da se sve hladi u frižideru 20 minuta.

lisnato1

Nakon toga, testo lagano mešajte mikserom, sa nastavkom za testa, ali ne dugo, zatim lagano dodavajte mešavinu sirćeta i vode. Nakon 15 sekundi mešanja videćete da se počinju stvarati velike grudvice, ali testo nije glatko i tada prestanite sa mešanjem.

lisnato2

Nakon toga testo izvadite na radnu površinu i dovršite mešenje rukama pa testo razavljajte oklagijom u pravougaonik. Složite testo kao pismo, nakon toga razvaljajte testo u pravougaonik i ponovno preklopite. Umotajte u foliju ostavite u frižider na 25 minuta pa ponovite postupak na identičan način još 2 puta, s tim da se testo između savijanja hladi 20 minuta. Kad ste završili sa preklapanjem stavite testo na hlađenje najmanje sat vremena, a poželjno bi bilo 48 sati pre upotrebe.

Recept
Ime Recepta
Jednostavno lisnato testo
Objavljen
Vreme Pripreme
Ukupno Vreme
Rangirano
3.5 Based on 22 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Peciva i Testa

Ovo testo je svaršena podloga za razne poslastice, a danas vam donosimo osnovni recept koji ćete vi dorađivati po svojoj želji. Recept