Menu 

Sigurno se pitate šta to može biti toliko drugačije kada nosite naočare. E, pa ovi saveti za šminkanje, posebno ako ih testirate, mogu da vas pozitivno iznenade.

Ne biste verovali, ali postoji čak i razlika u šminkanju za one kratkovide i dalekovide, a naravno tu je i oblik naočara, dužina trepavica, …

Oči

Nikada ne preterujte sa šminkom na očima. Tu su okviri, koji već dominiraju na licu. Koristite najviše neutralne tonove, zagasito zlatne, svetlo smeđe, … Možete ubaciti tek malo boje sa ajlajnerom.

Ako su vam trepavice duže, najverovatnije da ćete imati problem sa maskarom, jer će vam često prljati naočare. Zato je najbolje da koristite vodootpornu maskaru, pa nećete morati često da briskate stakla.

saveti za šminkanje

Kao što smo već rekli i vrsta stakla utiče na to kakvu ćete šminku koristiti. Naime, za dalekovide se preporučuju malo tamniji tonovi, a kratkovidi oči treba da ukrase svetlijim nijansama i highlighterom ili posvetljivačem. Takođe, možete koristiti blage nijanse smeđe i crne olovke za oči (obavezno je lagano razmrljajte). Naravno, posebno pazite na obrve. Neka uvek budu lepo oblikovane, ali ne i previše naglašene.

Okviri

saveti za šminkanjeKada se šminkate morate paziti da to uvek bude u skladu sa okvirima. Okviri u bojama i oni deblji nisu pogodni za one koji vole više šminke. Oni traže umerenije tonove. Ako ne možete bez jačih senki, onda izberite “nevidljive” okvire ili one tanke neutralih boja.

Usne

Da biste napravili ravnotežu i odvukli poglede od očiju morate znati da pravilno istaknete usne. Ovaj put se ne plašite odvažnih boja ruževa – crni debeli okviri i crveni ruž za usne? Što da ne? Odlično za večernju varijantu – izgledaćete seksi. Ali, tada imajte na umu da bi oči trebale biti bez “šljaštećih” sjena. Neutralne i “prizemne” boje su poželjne.

Pročitajte i Koje greške u šminkanju vas čine starijima?

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar