Menu 

Obzirom da svi roditelji na svetu svojoj dečici žele samo najbolje ni malo ne čudi što je izmišljen novi način za ispravljanje klempavih ušiju kod beba. Da li biste ga vi koristili?

Klempave uši su moramo priznati isključivo estetski problem baš kao i krivi nos, ali mnogi roditelji u želji da njihova deca odrastaju bezbrižno, bez začikavanja vršnjaka žele uraditi sve da isprave ovaj mali „nedostatak“ pa mnogi čak decu podvrgavaju plastičnim operacijama još u detinjstvu.

Lekari u Velikoj Britaniji su osmislili način koji može ispraviti klempave uši, uši čudnog oblika ili sa rascepima kod beba i na taj način se mogu izbeći potencijalne operacije. Od davnina se još veruje da se klempave uši mogu ispraviti same od sebe pa su mnoge majke svojim bebama lepile uši smolepljivom trakom ili ih povezivale, a danas je za tu namenu osmišljena posebna oprema.

Ne radi se ni o kakvim posebnim skupocenim aparatima već jednostavno o malim udlagama, smolepljivim trakicama i maramama koje će pomoći u ispravljanju bebinih ušiju ukoliko se problemu pristupi na vreme.

Statistika kaže da se čak pet odsto novorođenčadi rodi sa nepravilnim oblikom ušiju, dok se dva odsto beba rodi sa normalnim oblikom ušiju koje se do trećeg meseca bebinog života na neki način deformišu.

Vođen logikom kako ni jedan roditelj ne bi poželeo svom detetu da ga vršnjaci zezaju zbog klempavih ušiju i da bi učinili sve da svoje dete zaštite, hirurg plastične i rekonstruktivne hirurgije Dejvid Golt osmislio je udlage koji oblikuju bebine uši i ispravljaju nedostatke u ranom dojenačkom periodu.

Kako deluje ovaj metod ispravljanja ušiju?

Nekim bebama su uši skupljene tokom porođaja, ali pravi oblik može se primetiti tek 48 sati nakon porođaja, a ispravljanje može početi odmah. Uređaj za ispravljanje ušiju pomaže održavanje pravilnog oblika bebinih ušiju ispravljajući nabore i držeći uši što bliže glavi dok je tkivo ušiju još uvek mekano. Ova intervencija ne samo da će ispraviti bebine uši već će vam doneti olakšanje i nećete morati razmišljati o mogućim operacijama u budućnosti. Udlage se postavljaju s unutrašnje strane uha i fiksiraju se trakama, a celo uho se fiksira lepeći ih većim trakama za glavu. Pritisak koji vrši mala udlaga ispravlja uši dovodeći ih u ispravni oblik. Pre nego postavite ove udlage potrebno je da se konsultujete sa lekarom kakva je deformacija u pitanju i na koji način udlaga treba da se postavi.

Vodite se time da što je beba manja to će kraći period vremena biti potreban za nošenje trakica i udlaga. Udlage je je poželjno nositi 24 sata, ali u nekim posebnim prilikama možete da ih na kratko skinete.

Rizici koje nosi korištenje ovog metoda

Iako ne postoje neki zdravstveni rizici od korištanja ove metode treba da obratite pažnju da ne bi došlo do iritacije kože zbog samolepljivih traka ili čupanja kosice.

Prvi znakovi deformacije ušiju

 • 48 sati nakon rođenja uši bebe imaju neobičan oblik.
 • Uši su nakon rođenja izgledale normalno, ali su nakon dva meseca počele dobivati klempavi izgled.
 • Vrh bebinih ušiju je neravan ili presavijen.
 • Lekar vam je rekao da su uši doživele kompresiju na porođaju i da se nisu same ispravile.

Na sajtu Earbuddies.com možete putem interneta naručiti mali set za ispravljanje ušiju koji sadrži dve udlage, tanke i deblje samolepljive trake kao i marame kojima možete sakriti bebine uši.

Naslovna fotografija: http://community.babycentre.co.uk

Piši!
Širi dalje!
13 komentara
 1. MARIJA

  Jel ima kod nas negde da se kupe udlage ?

 2. Zlatko

  Da vam uputim recept-savet za epljenje usiju. Usi lepite papirnim selotejpom-traka koja se koristi za lepljenje kod zarastanja pupka. Kada hocate da bezbolno skinete traku, jednostavno je malo zamastite prstima umocenim u maslinovom ulju. Nakon 1h traka se bezbolno skida Sa bebinih usiju. Pozdrav.

 3. Jasna

  “to je kao ono kada ošišaju mame dete ne bi li imalo “jaču” kosu.” I ” ljepila ušiju i nije pomoglo” Kakvi idioti…sisanjem se obnavlja dlaka i jaca- opste poznata stvar…a, ovo drugo, stas reci???? debilno

 4. Vesna Pesic

  moze ako se pridrzavamo , ovim trakicama

 5. Snezana Bogdanovic Knezevic

  zamislite da mu se isprave usi pa da lici na mister spoka iz zvezdanih staza…

 6. Mirjana Bošnjaković

  Mislim da tu genetika odradi najvise… to je kao ono kada ošišaju mame dete ne bi li imalo “jaču” kosu.

 7. Dijana Susa Nikolic

  isprobano jos pre 33 godine

 8. Tamara Silvestre

  mica, a zamisli kad se skida flaster :(((

 9. Ivana Laketic

  Probajte sa trakama za kosu!nema ojeda,crvenila!!mi smo uspeli!!

 10. Jelena Milenkovic

  Ali je ojed iza uva zagarantovan!!!

 11. Tatjana Cotič

  Nije istina.Ja sam jednu godinu ljepila ušiju i nije pomoglo :(

 12. Darinka Juric

  Gde ima kod nas da se kupi ?

Napišite komentar