Menu 

Praznici su nam se uveliko približili i ma koliko ih iščekivali moramo se psihički pripremiti na radoznalu rodbinu koja nam može pokvariti ceo praznični ugođaj.

Ukoliko imate različite poglede na život sa starijim članovima vaše porodice, praznici mogu biti veoma stresno iskustvo. Ako ste ekološki osvešteni, jedete organsku hranu i hranite se zdravo, a vaše tetke, strine, bake to ne shvataju evo nekoliko saveta kako da lakše izađete na kraj s njima tokom predstojećih praznika.

Za početak povucite imaginarnu liniju i zabranite raspravu o određenim temama. „Za mir u kući“ probajte neka od jela koje je vaša punica/svekrva pripremila, a koja nisu od sto odsto organskih proizvoda, ili koristite običan sapun koji inače ne koristite. Ako postoje proizvodi bez kojih ne možete ne tražite da vam se nabave posebni već ponesite svoje i ne pravite frku oko toga.

dreamstime_s_22081798

Ako ipak sve što vi kažete naiđe na otpor i izazove onu poznatu frazu „mi smo to sve koristili/jeli i nikad nam ništa nije bilo, pokušajte svoj izbor opravdati nekim statističkim podacima, ali smirenim tonom i bez drame.

Ako odlazite kod rodbine u posetu kao poklon donesite punu vrećicu organskih zdravih proizvoda kojima ćete se svi služiti za vreme zajedničkog boravka. Ne očekujte od drugih da vam obezbede sve ono što vam je potrebno, niti da promene sve svoje navike zbog vas. Isto tako vaoma je važno da ne namećete svoje životne navike nikome ma koliko one zdravije bile. Isto kao što vi želite da se poštuje vaš izbor tako i članovi vaše porodice očekuju da vi poštujete njihov.

I na samom kraju, ako ste u velikoj manjini možda bi bilo najbolje da se opustite za vreme praznika i da ne stvarate napetost. Ako mislite da ćete biti pod stalnim pritiskom ako budete spavali kod rodbine, odsednite u obližnjem motelu i odlazite samo na ručkove i večere.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar