Menu 

U reklamama vidite kako ljudi veselo skakuću na alarm i bude se ozareni i čili. Vi mislite kako se to vama nikako ne može desiti? A možda i može?

Težina u nogama, dovlačite se do kupatila, u polusnu perete zube i 15 minuta gledate u ormar praveći se da gledate šta ćete obući, a zaista – vi još sanjarite. Poznato?

Znate, i vi možete biti jedna od onih veselih osoba sa reklama, koje se protežu sa osmehom na licu i skakuću brzo “na noge lagane”. Probajte sa ovih 10 jednostavnih saveta.

energičnije jutroProtežite se. Ne, nije besmisleno. To je odličan način da opustite zglobove i “probudite” mišiće, ali i poboljšate fleksibilnost. Bilo kakva sitna grčenja u mišićima će nestati. Možete pokušati i sa kratkom jogom ili meditacijom. (Pokušajte sa nekom od ovih joga poza, za koje uputstva i fotografije možete pronaći u tekstu Ublažite depresiju pomoću joge).

Tuširanje. Odličan način za buđenje. Posebno leti, jer bolje hidratizirate kožu. Nanesite i malo bebi ulja i osećaćete se sveže i spremno za radni dan.

Pospremite krevet. Ako steknete naviku da pospremate krevet odmah nakon ustajanja, neće vas postelja “vući” i mamiti da joj se vratite. A, već prvim korakom pospremanja osećaćete se produktivno.

Zdrav doručak. Pa, o ovome ne trebamo nešto opširno govoriti. Već i ptice na grani znaju koliko je to važno. Dajte telu kalorije i hranjive sastojke, koji su mu potrebni. (Ideje za zdrav doručak pročitajte u tekstu Petominutni recepti za zdrav doručak).

Pustite muziku. To može biti vaša omiljena plejlista ili radio stanica, koju redovno slušate.

Obucite nešto “slatko”. Pripremite noć pre neku veselu odevnu kombinaciju. Ovog leta mislite na haljinice sa cvećem, voćem ili prugicama.energičnije jutro

Motivacione poruke. Čak su i naučnici potvrdili da deluju. Svako od nas ima nekog omiljenog pisca ili pisce. Pronađite vama najsmešnije, pozitivne, pokretačke poruke i stavite ih na vidno mesto.

Rano ustajanje. Ukoliko želite da sve ovo postignete i da postanete “jutarnja osoba” onda morate i ustati malo ranije. Ako ne budete u žurbi i spremni izađete iz kuće na vreme i raspoloženje će vam biti bolje.

Popijte veliku čašu vode. Najbolje i pre nego što operete zube. To je pravi “razbuđivač”.

Lista stvari. Napravite listu lepih stvari, koje danas morate obaviti. One će vas terati da sve obavite na vreme i da možete u njima uživati.

Šta mislite? Da li ćete sa ovim biti bar korak bliže onim osobama sa reklama koje smo pominjali na početku teksta?

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar