Menu 

Iako se uvek zalažemo da svu svoju hranu pripremate od početka bez olakšica koje možete kupiti u supermarketu, kada je u pitanju priprema praznične večere za više ljudi neke olakšice su nam jednostavno neophodne. Donosimo vam listu gotovih proizvoda koje bi bilo dobro da imate pri ruci.

Ako pripremate slavu ili ćete ove godine ugostiti porodicu za Božić ili Novu Godinu slobodno se poslužite trikovima koji će vam uštedeti dosta vremena.

Pripremljeno povrće. Danas se u supermarketima može pronaći očišćeno i iseckano povrće koje vam može biti velika olakšica kod pripreme hrane za veći broj ljudi. Kupite očišćeni beli luk, isckanu šargarepu i sve ono što će vam biti potrebno, a možete naći u prodavnici.

povrce

Predjela. Nemojte se previše truditi oko predjela i izmišljati toplu vodu jer to će vam samo oduzeti vreme potrebno da se posvetite glavnom jelu. S druge strane ne morate poslužiti suvomesnate proizvode, poslužite razne vrste sireva sa krekerima,orašastim plodovima i maslinama.

Cheese platter

Lisnato i prhko testo. Ako za desert pripremate neku slatku pitu nemojte se malteretirati pripremom prhkog ili lisnaog testa već kupite gotovo u prodavnici. To je zaista puno truda i posla.

pita

Kiflice. Ako ste navikli da na svakoj svečanoj večeri poslužite domaće kiflice, ove godine slobodno varajte ako mislite da ne možete sve postići. Kupite gotove zamrznute kiflice koje ćete jednostavno ispeći u rerni bez mešenja, čekanja i posla. Na taj način uštedećete zaista puno vremena.

kiflice

Bujon iz tetrapaka. Ako niste unapred napravili i zamrznuli bujon priprema novog za prazničnu večeru može biti veliki dodatni posao i zato slobodno kupite onaj u tetrapaku koji će vam biti velika olakšica.

bujon

Da biste napravili dobru večeru ne treba baš previše da se napatite.

 

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar