Menu 

Gotovo sve nijanse crvene boje su već godinama u samom vrhu popularnosti. Devojke ih obožavaju. Međutim, crvenokose imaju problem sa brzim ispiranjem boje i negom kose.

Postoji nekoliko važnih koraka koje morate preduzeti ako želite da sačuvate crvenu boju i održite kosu zdravom.

Prvi korak je, naravno, da kosu ne perete šamponom 3 dana nakon farbanja. Uvek imajte pri ruci nežne šampone, zaštitne serume, trudite se da kosu perete ređe, a nabavite i posebne pudere za kosu, koji upijaju višak masnoće.

Poželjno je da kosu perete šamponima namenjenim za farbanu kosu i sa kojima se ona slabije masti. A da ne bi bila beživotna, malo pudera za kosu vam može pomoći.

Ulje argana je, iako skupo, dobra investicija, jer sa njim ćete lakše kontrolisati kosu, dobiti zdravi sjaj i negu.

Prirodne maske

Najbolji prijatelj devojaka sa farbanom crvenom kosom je svakako puder za kosu, ali i jedan zdravi sok – sok do brusnice. On će vam pomoći da sprečite boju da brzo izbledi. Kosu natopite sokom od brusnice, stavite plastičnu kapu ili umotajte kosu plastičnom folijom i ostavite 5 minuta da deluje. Posle samo operite i osušite kao i obično.

Od čajeva možete probati sa čajem od hibiskusa ili crvenim čajem (Da li je crveni čaj zdraviji od zelenog čaja?). Potrebne su vam 2 do 3 vrećice čaja na 1 šolju vode, u zavisnosti koliko vam je duga kosa. Kuvajte vrećice u kipućoj vodi 5 do 10 minuta, pa sklonite sa vatre i poklopite. Kada se čaj ohladi, nanesite ga na kosu, ostavite da deluje 30 minuta, pa operite kao i obično.

Trikovi

Suvi “šampon” je najbolji prijatelj crvenokosih

Perite kosu u što hladnijoj vodi.

Čuvajte kosu od direktnog sunca i jakih i “vrućih” fenova za kosu.

Koristite sredstva za negu kose namenjena farbanoj kosi.

Ukoliko često plivate najbolje je da nosite kapicu i da ne kvasite kosu.

Birajte prirodne farbe za kosu. Razmislite o upotrebi kane.

Farbanoj kosi je potrebna hidratacija – koristite kvalitetne maske.

Pročitajte i – Kako odbarati – vaša idealna boja kose.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Mezoterapija se dugi niz godina praktikuje u Francuskoj kao jedan od efikasnijih tretmana za gubitak kilograma, ali je u ostatku sveta postala tek nedavno. Ako razmišljate da smršate na ovaj način evo...