Menu 

Gotovo sve nijanse crvene boje su već godinama u samom vrhu popularnosti. Devojke ih obožavaju. Međutim, crvenokose imaju problem sa brzim ispiranjem boje i negom kose.

Postoji nekoliko važnih koraka koje morate preduzeti ako želite da sačuvate crvenu boju i održite kosu zdravom.

Prvi korak je, naravno, da kosu ne perete šamponom 3 dana nakon farbanja. Uvek imajte pri ruci nežne šampone, zaštitne serume, trudite se da kosu perete ređe, a nabavite i posebne pudere za kosu, koji upijaju višak masnoće.

Poželjno je da kosu perete šamponima namenjenim za farbanu kosu i sa kojima se ona slabije masti. A da ne bi bila beživotna, malo pudera za kosu vam može pomoći.

Ulje argana je, iako skupo, dobra investicija, jer sa njim ćete lakše kontrolisati kosu, dobiti zdravi sjaj i negu.

Prirodne maske

Najbolji prijatelj devojaka sa farbanom crvenom kosom je svakako puder za kosu, ali i jedan zdravi sok – sok do brusnice. On će vam pomoći da sprečite boju da brzo izbledi. Kosu natopite sokom od brusnice, stavite plastičnu kapu ili umotajte kosu plastičnom folijom i ostavite 5 minuta da deluje. Posle samo operite i osušite kao i obično.

Od čajeva možete probati sa čajem od hibiskusa ili crvenim čajem (Da li je crveni čaj zdraviji od zelenog čaja?). Potrebne su vam 2 do 3 vrećice čaja na 1 šolju vode, u zavisnosti koliko vam je duga kosa. Kuvajte vrećice u kipućoj vodi 5 do 10 minuta, pa sklonite sa vatre i poklopite. Kada se čaj ohladi, nanesite ga na kosu, ostavite da deluje 30 minuta, pa operite kao i obično.

Trikovi

Suvi “šampon” je najbolji prijatelj crvenokosih

Perite kosu u što hladnijoj vodi.

Čuvajte kosu od direktnog sunca i jakih i “vrućih” fenova za kosu.

Koristite sredstva za negu kose namenjena farbanoj kosi.

Ukoliko često plivate najbolje je da nosite kapicu i da ne kvasite kosu.

Birajte prirodne farbe za kosu. Razmislite o upotrebi kane.

Farbanoj kosi je potrebna hidratacija – koristite kvalitetne maske.

Pročitajte i – Kako odbarati – vaša idealna boja kose.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Iako je sezona kiselog kupusa polako na zalasku nije zgoreg da vas još jednom podsetimo na sva lekovita svojstva ove sjajne namirnice koju slobodno moćemo nazvati tradicionalnom za naše prostore. Piši! Širi dalje!