Menu 

Sledeći put kada budete pakovali kofere ne zaboravite četkicu za zube, novčanik, i ove korisne savete!

Prepravljajte spisak za pakovanje

Stručnjaci za organizaciju predložu pravljenje zasebnih listi pred svako putovanje, kao dodatnu sigurnost da nećemo nešto zaboraviti. Nakon godina ispunjenih raznim putovanjima, pakovanje mnogima postane deo rutine. Nažalost, upravo nam se u takvim situacijama desi da zaboravimo neke sitne – ali bitne, stvarčice poput četkice za zube, ili papuča. Korigujte spisak nakon svakog povratka, kako biste znali šta vam je bio višak, a šta treba da spakujete sledeći put.

Kupujte karte utorkom

Mnoge kompanije, od kojih su avionske najsklonije ovoj praksi, imaju znatno niže cene utorkom. Većina će spustiti cene ponedeljkom, a već sledećeg dana će njihovi konkurenti dodatno smanjiti iznos karte, kako bi im parirao.

[one_half]

Jedite kao meštani

Mnogi restorani etno kuhinje su zamka za turiste sa paprenim cenovnicima. Obratite pažnju gde jedu lokalci, ili slobodno pitajte na recepciji hotela koja su jeftinija mesta za ručavanje. Pored toga što ćete uštedeti na usluzi, najverovatnije ćete jesti autentičniju kuhinju.

[/one_half]

[one_half_last]

Mislite na ljubimca

Ukoliko imate psa ili mačku i želite da je povedete sa vama na put avionom, imajte u vidu da to za stvorenje može biti vrlo stresno iskustvo. U kavez ubacite nešto što vaš ljubimac voli, poput gumene igračkice, kao i nešto što će je podsetiti na vas. Neka stara majica može da posluži.

[/one_half_last]

Pijte jogurt

Ma koliko glupo ovo zvučalo, jogurt može dosta da pomogne vašem stomaku. On je odličan za borbu protiv bakterija koje dolaze sa promenom sredine i uobičajene ishrane. Pored toga, ovo piće odlično zasićuje, tako da ćete moći da se prepustite čarima putovanja bez naglih potreba da ih prekinete zbog gladi.

Izbegavajte gužve

Turistička mesta su uvek prepuna ljudi. To sa sobom nosi mnogobrojne probleme, od povećane šanse da vas neko opljačka do užasno napornog čekanja u redovima. Raspitajte se kada su najveće gužve u znamenistostima koje želite da posetite i trudite se da idete drugog dana, ili makar u drugom terminu, a budite obazrivi u prometnim ulicama, zgodnim za džeparoše. Takođe, pre kretanju na odmor, uzmite u obzir gužve na graničnim prelazima i lokalnim putevima u blizini popularnih turističkih spomenika.

Economy.rs

 

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Bez ovog ne krećite na odmor!

    […] Dobro se upoznajte sa zemljom u koju putujete. Prikupite bar osnovne informacije i savete za turiste. Proverite u agenciji preko koje putujete šta pokriva vaše putno osiguranje. (Još saveta pročitajte OVDE) […]

Napišite komentar

Zdravlje

Ako je vjerovati istraživanjima placebo spavanje zaista djeluje. Ako samo dovoljno čvrsto vjerujete da ste se naspavali to popravlja funkciju mozga i čini vam se da ste odmorni. Piši! Širi dalje!