Menu 

Da biste napravili posebne ukrase od čokolade nije potrebno da budete vrhunski poslastičar, niti da imate slikarskog dara. Donosimo vam tutorijal kako da napravite ni manje ni više nego čokoladni portret.

Tutorijal smo pronašli na wikiHow sajtu i tamo kažu da vam nije potrebno posebno umeće da bi vaš portert ispao savršeno, sve što vam je potrebno su nekoliko različitih vrsta čokolade, fotografija i računar. Na blogu su kao primer dali izradu čokoladnog portreta Odri Hepburn, ali vi možete izabrati bilo koga.

Krenimo redom.

Potreban materijal:

  • 200 g bele čokolade
  • 150 g mlečne čokolade
  • 200 g tamne čokolade
  • Karton
  • Špric za ukrašavanje
  • Masni papir

Za početak, na računaru odaberite portret koji želite napraviti pa ga pomoću nekog programa za obradu fotografija napravite da bude crno-beli. Namestite svetlost i kontraste tako da dobijete tri osnovne nijanse. Ako je fotografija previše komplikovana nađite neku jednostavniju.

Fotografiju nakon toga prekrijte masnim papirom i olovkom precrtajte sve linije. Ispod papira podmetnite karton da bi vam bilo lakše.

portret4

Kad ste to uradili vreme je da topite čokoladu i to na pari. Prvo otopite belu čokoladu i mešajte dok se ne otopi u potpunosti. Otopljenu čokoladu sipajte u kesu za ukrašavanje sa najmanjim nastavkom i sipajte belu čokoladu na portret i to na mesta najsvetlije, odnosno bele nijanse. Masni papir zalepite za karton da se ne bi pomerao dok crtate čkoladom.

portret3

Kad ste sva potrebna mesta obojili belom čokoladom, stavite portret u frižider da se stisne.

Isto uradite sa tamnom i sa mlečnom čokoladom, pa sve stavite u frižider da se u potpunosti stisne.

portret2

Kad se portret stvrdnuo, odlepite ga, okrenite naopako, odlepite masni papir i vaš portret je gotov.

portret

Zar nije sjajno?

Recept
Ime Recepta
Kako da napravite čokoladni portret
Objavljen
Vreme Pripreme
Vreme Kuvanja
Ukupno Vreme
Rangirano
4.5 Based on 31 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Peciva i Testa

Ako postite, a baš vam se jede domaća testenina mi vam donosimo sjajan recept za domaću testeninu bez jaja koja je gotova za čitavih 15 minuta. Sjajno , zar ne?