Menu 

Lizala nije tako teško napraviti. Zašto se ne bi okušali u ovom sa našim kulinarskim tutorijalom? A i klincima će biti zabavno da saznaju kako nastaju njihove lizalice.

lizala2Potrebno vam je: 1 šolja (250 ml) šećera, 1/4 šolje fruktoznog sirupa, 1/4 šolje meda ili javorovog sirupa, boja za hranu,1/4 kašike ulja sa ukusom (lubenica, jagoda, limun), tanki štapići, modlice za lizalice (možete iskoristiti posudice od svećica), a možete upotrebiti aluminijumsku foliju.

Nauljite modlice ili foliju ako pravite lizalice nedoređenog oblika. Stavite ih na masni papir za pečenje na ravnu površinu.

U manjoj posudi na visokoj temperaturi pomešajte šećer, pola šolje vode, med (ili javorov sirup) i fruktozni sirup. Kuvajte dok smesa ne dosegne temperaturu od 150C, onda dodajte malo boje za hranu i ulje sa ukusom (nije obavezno). Nastavite da kuvate dok temperatura još malo ne poraste. Sipajte smesu u modlice i insertujete štapiće. Ostavite dok se u potpunosti ne ohlade i ne stegnu. (OVDE pogledajte kako da napravite lizalica kolač)

Recept
Ime Recepta
Kako da sami napravite lizalice
Objavljen
Vreme Pripreme
Ukupno Vreme
Rangirano
3.5 Based on 50 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Peciva i Testa

Mi jednostavno obožavamo biskvite koji savršeno pašu uz šolju čaja ili kafe. Danas za vas imamo recept za fenomenalni biskvit sa aromom limuna.