Menu 

Očevi su dječacima prvi uzor i zato je vrlo bitno da svaki otac odvaja dovoljno vremena za svoju djecu. Donosimo vam nekoliko prijedloga kako da provedete kvalitetno vrijeme sa svojim sinom.

Pecanje

Mnogim dječacima je kao najljepša uspomena ostalo pecanje sa djedom i ocem. Ovo je jedna od najzabavnijih i najzdravijih aktivnosti za vašeg klinca. Naučite ga koji su štapovi najbolji, kako da upeca prvu ribu, kako da napravi mamac.

Utakmica

Sport je svakom dječaku bitan, a odlazak na utakmicu sa ocem, neprocjenjiva stvar. Odvojite vikend za sinčića i sportske aktivnosti. Igrajte tokom dana njegov omiljeni sport, vježbajte zajedno i predveče otiđite na utakmicu.

Kuglanje

S vremena na vrijeme potrebno je uvesti neke novitete. Zašto to ne bi bilo kuglanje? Probudite takmičarski duh kod djeteta, a i vama će ova relaksacija dobro doći da se odmaknete od kancelarijskog stola i protegnete noge. Pored toga, paintball postaje sve popularniji, pa možete i njega uzeti u razmatranje.

Video igrice

Pažljivo selektovane video igrice su dobre za djecu, jer podstiču njihovu kreativnost. Pridružite se djeci u takmičarskom krugu ili ih pustite da vas nauče kako da igrate njihovu novu omiljenu igricu. To će učiniti da se osjećaju važnim.

Momci kuhari

Iznenadite ženski dio porodice i preuzmite kuhinju. Neka to bude veče “dječaci kuhaju”. Ne morate praviti ništa posebno, to može biti samo jednostavna pizza sa već pripremljenim tijestom. Nećete se napatiti, a biće vam urnebesno zabavno.

(Pročitajte još koje su to lekcije koje svaki otac treba da nauči svoje dijete)

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar