Menu 

Prirodnim uljima možete tretirati gotovo sve vrste i sva stanja kože od akni pa sve do bora. Mi vas savetujemo kako da u svoju svakodnevnu negu lica i tela ukomponujete prirodna ulja.

Iako većini ljudi stavljanje ulja na lice deluje pomalo odbojno  stručnjaci tvrde da su ona sjajna za vašu kožu i to zato jer su potpuno prirodnate sadrže visoke koncentracije vitamina, antioksidanata i esencijalnih masnih kiselina.

Ulja sprečavaju perutanje, hidratizuju i isušuju sebum koji začepljuje pore, a posebno se preporučuju onima čija je koža veoma osetljiva. Kada kupujete ulja za negu kože birajte ona organskog porekla koja ne sadrže nikakve konzervanse, alkohol, zgušnjivače koje obično nalazimo u regularnim losionima.

Kako da znate koje je ulje pravo za vas?

http://www.dreamstime.com/stock-photos-argan-oil-nuts-moroccan-cosmetic-image32314223

Za bore – arganovo ulje

Zbog veoma visoke koncentracije vitamina E i omega 3 masnih kiselina ovo veoma lagano ulje kožu štiti od oksidacije uzrokovane izloženošću suncu. Efekat antioksidanata usporava nastanak bora dok svojstvo depigmentacije umanjuje mrlje na koži.

Svako veče nakon što lice očistite umasirajte nekoliko kapi arganovog ulja na lice i vrat, a nakon toga nanesite noćnu hidratantnu kremu.

Za beživotnu kožu – ulje šipurka

Ovo ulje je veoma popularno među svima koji vode računa o svojoj koži prirodnim preparatima jer sadrži velike količine vitamina C, omega 3 i omega 6 masnih kiselina. Provereno je bogat izvor retinola i vitamina A koji potpomažu obnovu epidermalnih ćelija.

Za upale – ulje kamelije

Ovo ulje je veoma bogato kolagenom koji se dobija iz semena biljke kamelija koja se često koristi u proizvodnji čaja. U delovima Azije se ovo ulje vekovima koristi za nivelaciju pH vrednosti kože i ublažavanje upala.

Istraživanja su pokazala da ulje kamelije smanjuje produkciju enzima koji u organizmu uzrokuju upale i bolesti. Kada ulje naneste na lice upije se gotovo trenutno tako da nema osećaja masti na koži.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-images-fern-candle-oil-black-stones-massage-image30061009

Za suvu kožu – susamovo ulje

Susamovo ulje je sastvni deo ajurvedske medicine hiljadama godina i koristi se tokom opuštajućih masaža jer je veoma bogato negujućim mineralima i vitaminima. Istraživanja su pokazala da kad se nanese na kožu ovo ulje neutrališe slobodne radikale iz okruženja koji uzrokuju oštećenja kože. Susamovo ulje se sastoji od molekula koji privlače toksine i potpomaže njihovo izbacivanje iz organizma.

http://www.dreamstime.com/stock-photo-spa-beauty-treatment-oil-beautiful-young-woman-enjoying-based-massage-image31484540

Za akne – ulje biljke neem

Ovo ulje se često koristi u Indiji za teranje insekata, ali je jednako efektno za borbu protiv akni, ekcema i psorijaze. Istraživanja su potvrdila da ulja dobijena iz listova biljke neem imaju antibakterijska svojstva koja efektno ubijaju površinske bakterije. Pri upotrebi ovog ulja treba da budete oprezni jer ima veoma intenzivan miris nalik belom luku i preporučujemo vam da ga mešate sa lakšim uljima kao što su jojobino, arganovo ili ulje jagorčevine.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar