Menu 

U vreme kada zima ponovno dolazi u naše živote sa svim svojim čarima veoma je važno da znate šta treba da radite da bi se što pre oporavili od prehlade i gripa koji su u ovo doba godine veoma česta pojava.

Pored onih standardnih saveta da pijete dosta tekućine, uzimate velike količine vitamina C, meda i čajeva postoji još nekoliko sitnca koje će vam pomoći da što pre preležite dosadnu prehladu ili grip.

Ostanite kod kuće

Ako osećate da vas polako hvata prehlada najbolje bi bilo da se primirite i ostanete u krevetu neko vreme, ne samo zbog sebe već i zbog svojih poslovnih kolega, prijatelja i porodice kojima bi mogli preneti virus. Ako se budete junačili i forsirali da se ponašate isto kao i kad ste zdravi možete samo pogoršati stanje, a to verujemo nikako ne želite.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-young-woman-suffering-cold-looking-up-holding-tissues-against-gray-background-image35914856

Prednosti gledanja televizije tokom dana

Sigurni smo da tokom radne nedelje nemate preterano mnogo vremena za gledanje televizije posebno tokom dana. Iskoristite bolest da pogledate sve serije i filmove koje ste propustili. Nemojte raditi ništa po kući, odmarajte pod dekicom, sa šoljom toplog čaja i uživajte u dnevnom TV programu.

Pijte toplu tečnost

Tokom gripa i prehlade malo ko ima dobar apetit, ali je i u tom slučaju veoma važno da održite zdrav unos kalorija da bi se organizam mogao izboriti sa bolešću. Voma je važno da budete hidrirani , a najbolji način daunesete kalorije i tečnost u isto vreme je svakako topla pileća supa.

Pijte lekove protiv bolova

Ako imate povišenu temperaturu slobodno popijte tabletu protiv bolova koja će temperaturu sniziti i odagnati vam bolove u mišićima. S druge strane uzimanje lekova protiv bolova neće skratiti vreme bolesti samo će olakšati simptome.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-woman-bed-feeling-cold-view-image45143486

Opustite se i budite strpljivi

Prihvatite činjenicu da vas vaš imuni sisitem upozorava da usporite i da date sve od sebe da biste se opustili. Nerviranje zbog činjenice da ste bolesni neće biti ni od kakve pomoći. Ljudi se u većini slučajeva teže oporavljaju ako sumnajju da umjesto običnog virusa koji će proći nakon par dana imaju neku ozbiljnu bolest. Ako vam i nakon nekoliko dana nije bolje, temperatura je stalno povišena i teško dišete javite se lekaru. U suprotnom, odmarajte i ugađajte si.

Sviđa nam se
Autor
Kako da se oporavite od gripa i prehlade
Datum
Ime
Grip i prehlada - za brže ozdravljenje
Stars
5
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar