Menu 

Sigurni smo da ste već razmišljali o izboru pića za novogodišnju noć. Umesto klasične ponoćne zdravice preporučujemo ovaj praznični žele od šampanjca.

Tako ga je jednostavno napraviti, a idealan je za novogodišnju noć, rođendane i mnoga druga slavlja. Na divnom blogu Ericasweettooth smo pronašli ovu ideju. Sa ovim receptom dobićete 15 žele kockica, ali ako imate više gostiju možete i uduplati meru.

Sastojci:žele od šampanjca

  • 300 ml + 150 ml šampanjca
  • 1 kašika šećera
  • 22 gr želatina u prahu (oko 2,5 vrećice od po 9 gr ili 6 do 7 listića želatine)
  • Šećer za posipanje, krupni

Stavite 300 ml šampanjca u šerpicu i dodajte 1 kašiku šećera. Stavite i želatin i ostavite da se rastvori i omekša – oko 2 minute.

Stavite šerpu na šporet na najnižu temperaturu, zagrejavajte i mešajte dok se želatin u potpunosti ne rastvori – oko 2 do 3 minute. Sklonite sa šporeta, pa dodajte preostalih 150 ml šampanjca, pa sve izmešajte. Sipajte mešavinu u plitku tepsiju i ostavite da se ohladi na sat vremena (stavite u frižider).

Da biste isekli kockice umočite tepsiju u toplu vodu ili stavite na krpu koju ste pokvasili toplom vodom, pa oštrim nožem pređite preko rubova da biste odvojili smesu. Režite na kockice i pre služenja ih uvaljajte u šećer, pa u njih zabodite ukrasne čačkalice.

Recept
Ime Recepta
Žele od šampanjca – obavezno novogodišnje “piće”
Objavljen
Vreme Pripreme
Vreme Kuvanja
Ukupno Vreme
Rangirano
5 Based on 48 Review(s)
Piši!
Širi dalje!
1 komentar
  1. Dora

    Da li može da se napravi sa vinom?
    Hvala unapred!

Napišite komentar

Zdravlje

Iako se danas u apotekama bez recepta mogu kupiti lekovi za gotovo sve blaže boljke, sve je više ljudi koji se okreću onim prirodnim lekovima koji u sebi ne sadrže nikakve štetne materije, ne izazivaju...