Menu 

Jeste li se ikad zapitali, dok ste gledali američke filmove i serije, šta je to zamrznuti jogurt koji se tamo često spominje? Mi ćemo vas naučiti kako da ga sami napravite i probate.

Da biste napravili zamrznuti jogurt u većini recepata se traži aparat za pravljenje sladoleda, ali ko još ima mesta i novca za gomilu kućanskih aparata. Upravo iz tog razloga mi smo vam pronašli recept koji će sa veoma malo sastojaka i uz par trikova izgledati baš kao da je napravljen u aparatu.

Potrebni sastojci:

borovnice

4 šolje grčkog jogurta, možete koristiti i bilo koji čvrsti jogurt

Šolja borovnica ili nekog drugog bobičastog voća

2 kašike meda

Prvo dobro ocedite jogurt od viška vode, a za to koristite veoma gustu cedeljku ili gazu. Ovaj postupak sprečiće nastanak onih kristalčića koje obično imamo u domaćim sladoledima. Da biste bili sigurni da je sav višak vode nestao bilo bi najbolje da jogurt ostavite u cediljci preko noći ili najmanje 4 sata.

Za ovaj recept preporučuje se zamrzuto voće, a ukoliko imate sveže zamrznite ga pre upotrebe.

Stavite jogurt, voće i med u mikser i sve dobro izmešajte, to će vam pomoći da se svi ukusi lepo sjedine, a smesa postane glatka. Nakon toga jogurt stavite u zamrzivač na ne više od dva sata, s tim da ga nakon sata proverite i izmešate penjačom.

Ne preporučuje se da jogurt ostaje u zamrzivaču preko noći i trebalo bi da se pojede isti dan, ali verujemo da to neće biti problem.

Pročitajte i recept za „Najzdraviji sladoled na svetu“.

 

Recept
Ime Recepta
Zamrznuti jogurt, savršena letnja slastica
Objavljen
Vreme Pripreme
Rangirano
4.5 Based on 26 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

4 komentara
 1. Mladen Vezmarović

  sviđa mi se ali oprezno lako se ostane bez “dobriog glasa”.-)))))))

 2. Aronia Aronis Serbia

  Ma sladoled je sladoled …

 3. Ruzica Mirkovic

  ,amatwgmdmgmm.m.taja.m.m.md.m.m.m.mtm.gmjmjmdama.mgmajmadamamamadaamadmjdmjmmamamjm1mjmamjmmamamkmjmjmj1mgm.m.otmjmmgm.gmgw.wgwgwjmda?pwgmgmgmj

 4. Edina Preljevic

  super ukusno mmmmmmmmmmmmm

Napišite komentar

Peciva i Testa

Ovo su brze krofne koje se u Kini prodaju na svakom ćošku, a ako se želite zasladiti i obradovati svoje ukućane ove krofnice će sigurno obaviti dobar posao.