Menu 

Bilo je mnogo rasprava oko boja za hranu. Kako ih mnogi ne smatraju baš zdravom opcijom, mi vam donosimo uputstva kako da napavite svoje, organske, prirodne.

Ružičasta i crvena

Imate mnogo opcija, ali boju bez posebnog ukusa ćete najbolje dobiti sa cveklom. Koristite čisti sok cvekle (možete ga kupiti u marketima ili sami napraviti), ali u opticaju su i mnoge druge “crvene” voćke, poput malina. A, uz to one unose i nove ukuse u jela. Potrebno je samo da izmiksate voće u blenderu i procedite kroz gazu i dobili ste svoju novu prirodnu boju.

Narandžasta

Mrkve su u ovom slučaju najbolja opcija. Narandže, ipak, ne daju dovoljno boje, iako su vam, možda, one prve pale na um. Napravite od mrkve sok (ili ga kupite u marketu) i ne brinite zbog ukusa. Mrkve su prirodno slatke.

Zelena

Špinat! Da, baš on. I ne brinite, ne menja ukus hrane, samo joj daje boju. Kupite sok od špinata ili napravite ga sami sa svežim listovima.

Plavo i ljubičasto

Ove boje su najteže za dobiti, ali ne i nemoguće. Borovnice i kupine možete upotrebiti da biste dobili ove boje – na isti način kao sa malinama. Ali, savetujemo da ipak odaberete kupus i to crveni (ili kako ga neki zovu ljubičasti). Trebate ga iseckati i kuhati dok ne pusti tamnu boju, sa ovom vodom dobili ste ljubičastu boju za hranu.

A da biste dobili plavu u istu smesu lagano dodavajte sodu bikarbonu, po malo mešajući. Soda će reagovati sa sokom od kupusa i dobićete plavu boju za hranu. Zanimljivo, zar ne?

Trebate imati i na umu da sa prirodnim bojama nećete dobiti izrazito jake nijanse. Ali, možete se igrati sa ovim kombinacijama i možda otkrijete onu koja vam daje najbolju boju. Javite nam ako ste uspeli.

(OVDE pročitajte i kako da lako napravite svoju testeninu)

Sviđa nam se
Autor
Napravite prirodne boje za hranu
Datum
Ime
Boje za hranu od voća i povrća
Stars
5
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Peciva i Testa

Jagode i banane? Možete samo reći mmmm. Ovo ukusno pecivo uvek možete preliti pudingom, šlagom ili bilo kojim slatkim „dresingom“. Recept