Menu 

Bilo je mnogo rasprava oko boja za hranu. Kako ih mnogi ne smatraju baš zdravom opcijom, mi vam donosimo uputstva kako da napavite svoje, organske, prirodne.

Ružičasta i crvena

Imate mnogo opcija, ali boju bez posebnog ukusa ćete najbolje dobiti sa cveklom. Koristite čisti sok cvekle (možete ga kupiti u marketima ili sami napraviti), ali u opticaju su i mnoge druge “crvene” voćke, poput malina. A, uz to one unose i nove ukuse u jela. Potrebno je samo da izmiksate voće u blenderu i procedite kroz gazu i dobili ste svoju novu prirodnu boju.

Narandžasta

Mrkve su u ovom slučaju najbolja opcija. Narandže, ipak, ne daju dovoljno boje, iako su vam, možda, one prve pale na um. Napravite od mrkve sok (ili ga kupite u marketu) i ne brinite zbog ukusa. Mrkve su prirodno slatke.

Zelena

Špinat! Da, baš on. I ne brinite, ne menja ukus hrane, samo joj daje boju. Kupite sok od špinata ili napravite ga sami sa svežim listovima.

Plavo i ljubičasto

Ove boje su najteže za dobiti, ali ne i nemoguće. Borovnice i kupine možete upotrebiti da biste dobili ove boje – na isti način kao sa malinama. Ali, savetujemo da ipak odaberete kupus i to crveni (ili kako ga neki zovu ljubičasti). Trebate ga iseckati i kuhati dok ne pusti tamnu boju, sa ovom vodom dobili ste ljubičastu boju za hranu.

A da biste dobili plavu u istu smesu lagano dodavajte sodu bikarbonu, po malo mešajući. Soda će reagovati sa sokom od kupusa i dobićete plavu boju za hranu. Zanimljivo, zar ne?

Trebate imati i na umu da sa prirodnim bojama nećete dobiti izrazito jake nijanse. Ali, možete se igrati sa ovim kombinacijama i možda otkrijete onu koja vam daje najbolju boju. Javite nam ako ste uspeli.

(OVDE pročitajte i kako da lako napravite svoju testeninu)

Sviđa nam se
Autor
Napravite prirodne boje za hranu
Datum
Ime
Boje za hranu od voća i povrća
Stars
5
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Peciva i Testa

Volite mesiti, a pri tom isprobavati neke nove recepte? Ako potvrdno klimate glavom onda imamo pravu stvar za vas, fenomenalni recept za šareni pizza hleb koji će sigurno oduševiti sve koji ga budu probali. Ovo je na...