Menu 

Osećate li da ste pod stresom, da ste probili sve svoje limite? Dozvolite sebi trenutak da pronađete dublji smisao unutrašnje sreće. Meditirajte.

Meditacija je divna, ali ponekad može biti i zbunjujuća. U sledećim redovima istražujemo šta meditacija zaista znači, različite načine za praktikovanje meditacije i kako je primeniti na svakodnevne stresne situacije, poteškoće na poslu, kako  raditi na sebi i kako voleti sebe. Kako se nositi sa problemima u vezi, kako praštati i kako smanjiti bes.

meditacija2

Tokom meditacije nežno neutrališite sve spoljašnje smetnje da biste došli do pravog spoznanja. Postojati na ovaj način je u stvari veoma prirodno stanje.

Kao kad dete gleda kako mrav prolazi i na leđima nosi mrvicu hleba. U tom trenutku ne postoji ništa drugo, ono ne razmišlja šta je jelo za doručak ili šta će raditi sa drugarima u parku, ono samo gleda mrava.

Biti svestan trenutka je veoma jednostavno, možete godinama da se zavaravate kojekakvim smetnjama zato morate vežbati i baš zato je meditacija veoma važna.

Meditacija vas sprečava da se prestanete truditi, da vaše živote prepustite drami i opterećenim mislima, a pomaže vam da pronađete olakšanje. Neki ovaj osećaj opisuju kao povratak kući nakon dugog izbivanja, drugi pak tvrde da osete olakšanje i otpuštanje od anksioznosti. Ovo je najdragoceniji poklon koji si možete dati jer su osećaj unutrašnjeg mira i sreće neprocenjivi.

Young Woman Meditating on the Floor

Jednostavni vodič kroz meditaciju

Sednite na pod u ugodni položaj, pazite da su vam leđa ravna. Duboko udahnite i otpustite napetost. Oči neka vam budu zatvorene, a disanje normalno, smireno i ritmično. Počnite sa odbrojavanjem, udah-izdah-jedan, udah-izdah-dva…brojite do 5, pa počnite ispočetka. Pratite svaki udah i tiho brojite. Jednostavno.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar