Menu 

Osećate li da ste pod stresom, da ste probili sve svoje limite? Dozvolite sebi trenutak da pronađete dublji smisao unutrašnje sreće. Meditirajte.

Meditacija je divna, ali ponekad može biti i zbunjujuća. U sledećim redovima istražujemo šta meditacija zaista znači, različite načine za praktikovanje meditacije i kako je primeniti na svakodnevne stresne situacije, poteškoće na poslu, kako  raditi na sebi i kako voleti sebe. Kako se nositi sa problemima u vezi, kako praštati i kako smanjiti bes.

meditacija2

Tokom meditacije nežno neutrališite sve spoljašnje smetnje da biste došli do pravog spoznanja. Postojati na ovaj način je u stvari veoma prirodno stanje.

Kao kad dete gleda kako mrav prolazi i na leđima nosi mrvicu hleba. U tom trenutku ne postoji ništa drugo, ono ne razmišlja šta je jelo za doručak ili šta će raditi sa drugarima u parku, ono samo gleda mrava.

Biti svestan trenutka je veoma jednostavno, možete godinama da se zavaravate kojekakvim smetnjama zato morate vežbati i baš zato je meditacija veoma važna.

Meditacija vas sprečava da se prestanete truditi, da vaše živote prepustite drami i opterećenim mislima, a pomaže vam da pronađete olakšanje. Neki ovaj osećaj opisuju kao povratak kući nakon dugog izbivanja, drugi pak tvrde da osete olakšanje i otpuštanje od anksioznosti. Ovo je najdragoceniji poklon koji si možete dati jer su osećaj unutrašnjeg mira i sreće neprocenjivi.

Young Woman Meditating on the Floor

Jednostavni vodič kroz meditaciju

Sednite na pod u ugodni položaj, pazite da su vam leđa ravna. Duboko udahnite i otpustite napetost. Oči neka vam budu zatvorene, a disanje normalno, smireno i ritmično. Počnite sa odbrojavanjem, udah-izdah-jedan, udah-izdah-dva…brojite do 5, pa počnite ispočetka. Pratite svaki udah i tiho brojite. Jednostavno.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Saznajte

Hrskave korpice od kokosa punjene ukusnim svežim voćem zvuče kao savršen desert za toplije dane. Obavezno probajte čim uhvatite vremena za kuvanje. Recept