Menu 

Moramo priznati da tokom toplijih meseci nemamo baš problema kako da zabavimo decu, pustimo ih napolje ili odemo u šetnju parkom i to je to. Kad nastupe zimski meseci moramo dobro napregnuti moždane vijuge ne bi li zabavili klince u kući. Evo nekoliko zabavnih predloga.

Kuvanje je uvek sjajan način da zabavite klince. Možete organizovati i kulinarsko takmičenje po uzoru na brojne kulinarske TV emisije. Odaberite jela koja ne zahtevaju prženje u dubokom ulju ili mnogo seckanja da se dete ne bi povredilo. Pravite kolačiće, sendviče ili nešto treće.

dreamstime_s_14146200

Bez muzike je dobra zabava nezamisliva i upravo iz tog raloga osnujte „bend“ sa vašim klincima, izvadite stare šerpe i kuhače pa svirajte i komponujte. Organizujte talent takmičenje u kome ćete svi učestvovati, našminkajte se, svečano obucite i krenite u akciju. Vaši klinci će biti oduševljeni.

dreamstime_s_20994281

Kad su u pitanju bebe koje su navršile 6 meseci i već mogu da sede upoznajte ih sa loptom. Sedite na pod nasuprot vaše bebe i dobacujte joj loptu, pa pustite da vam vrati. Beba se na ovaj način može zabavljati satima. Birajte veće mekane loptice, šarenih uzoraka.

Čitanje je takođe jedan od odličnih načina da zabavite vaše dete i da mu podstičete maštu. Manjoj deci čitajte, glumite i menjajte glas kako čitate, a sa većima možete osmisliti igrokaze i predstave za bake i deke. Pustite dete da bude glavni režiser, nek napravi podelu uloga i osmisli celu predstavu.

Bebe do godinu dana uglavnom ne znaju koristiti bojice i misle da su one nešto što se jede, ali to ne znači da bebe ne mogu crtati. Stavite vaše bebice u stolice za hranjenje dajte im beli papir i ostatke voćnih i povrtnih kašica i neka prstima stvaraju mala umetnička dela jestivom bojom.

dreamstime_s_22204939

Kupanje nije rezervisano samo za večernje termine. Većina dece voli vodu i zato napravite penušavu kupku za svoje mališane ne samo za potrebe održavanja higijene nego i za zabavu. Većim klincima možete kupiti mesečnu ulaznicu za bazen i voditi ih na plivanje kad god imate vremena.

Devojčice od malih nogu glume svoje mame i zato da biste ih zabavili, a ujedno ih od malih nogu učili kako se rade kućanski poslovi zaposlite ih da vam pomognu oko čišćenja. Nabavite im male lopatice i metlice napravljene baš za devojčice i bacite se na zajednički posao. Dok su male ovo će im sigurno biti zabavno.

Uz samo malo mašte zimski meseci će proći kao od šale, a kad sve ove aktivnosti pomešate sa zimskim praznicima i snežnim radostima mesta dosadi nema.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar