Menu 

Manjak vremena je sigurno najčešći izgovor ljudima koji se ne bave nikakvom fizičkom aktivnošću i ne vežbaju. Mi mislimo da se sve može ako se hoće i zato vam donosimo nekoliko sjajnih saveta koji će vam pomoći da pronađete vreme za vežbanje.

Neka vaš trening bude kratak, ali intenzivan. Postoje mnogi programi koji ne zahtevaju više od 10-15 minuta vašeg vremena, a pokrenućete sve grupe mišića. U trenucima kad nemate vremena odradite jedan brzinski trening.

Pretvorite kuću ili kancelariju u teretanu. Sam odlazak do teretane ili na časove joge zahteva određeno vreme koje verovatno nemate i zato vežbajte kod kuće ili u kancelariji. Na YouTube kanalu možete naći mnoštvo klipova za vežbanje, za početnike ili za one nešto naprednije. Čim uhvatite malo vremena uključite i vežbajte.

Hodajte koliko god možete. Ako znate da tokom dana nećete stići na trening, onda automobil ostavite kod kuće, a na posao krenite pešice. Ustanite nešto ranije i hodajte. Isto tako uvek koristite stepenice umesto lifta jer je i to svojevrstan oblik kardio vežbica.

12336066365_3ccbe33256_z

Umesto da gledate TV, vi vežbajte. Ili ako baš ne želite nešto propustiti vežbajte za vreme reklama. Kad god su reklame vi napravite nekoliko čučnjeva, skelkova ili trbušnjaka. To možda neće biti dovoljno, ali bolje išta nego ništa.

Instalirajte aplikaciju za praćenje aktivnosti. Postoji zaista mnoštvo aplikacija koje možete skinuti na svoj telefon ili pametni sat, a koje će vam tačno reći koliko ste aktivni bili tog dana. U sklopu aplikacija obično imaju i motivacione poruke te podsetnici da se pomerite, Sigurni smo da će vas sam pogleda na to koliko ste kalorija sagoreli tokom dana podstaći da ustanete sa kauča i istrčite nekoliko krugova po naselju.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar