Menu 

Jeste li znali da može napraviti i lisnato testo sa ukusom čokolade, a sve što treba da uradite jeste da brašnu dodate i malo kakao praha. Naravno donosimo vam i recept.

Recept kako da napravite čokoladno lisnato testo pronašli smo na Saveur blogu.

Potrebni sastojci:

  • 1 1/3 šolje ledene vode
  • 1 kašika + 1 kašičica soli
  • 2 šolje + 2 kašike višenamenskog brašna
  • 1 ¾ šolje brašna za peciva i hlebove
  • 9 kašika omekšalog + 30 kašika hladnog putera
  • 1 ¼ šolje kakaa

U posudu za miksanje sipajte vodu i so pa mutite nastavkom za testa i lagano dodavajte obe vrste brašna i omekšali puter, mešajte dok ne dobijete glatko testo 2-3 minuta. Testo oblikujte u loptu, zamotajte u plastičnu foliju i ostavite da se hladi u frižideru sat vremena.

testo2

Sa standardnim metlicama za mikser u posudi mutite ohlađeni puter i kakao prah. Dobijenu smesu stavite na komad plastične folije i od nje oblikujte pravougaonik dimenzija 25 x 17,5 cm. Zamotajte u foliju i stavite u frižider na sat vremena.

Kad se testo ohladilo na brašnavoj površini ga razvaljajte u pravougaonik dimenzija 30×20 cm, a sa površine testa, skinite višak brašna pomoću kista. Ohlađeni puter stavite na kraću stranu testa pa donju stranu testa preklopite preko putera. Testo zatim istanjite oklagijom da dobijete pravougaonik dimenzija 25×60 cm, a testo zatim preklopite tri puta, kao pismo, zamotajte u foliju i stavite u frižider na sat vremena.

Nakon sat vremena testo ponovno izvadite, razvaljajte u pravougaonik istih dimenzija (25×60) ponovno preklopite kao pismo, zamotajte u foliju i stavite u frižider na 30 minuta. Ceo postupak ponovite još tri puta. Nakon poslednjeg valjanja testo je potrebno ohladiti najmanje sat vremena pre upotrebe.

Ovako pripremljeno testo u zamrzivaču možete čuvati i do šest meseci.

Recept
Ime Recepta
Čokoladno lisnato testo
Objavljen
Vreme Pripreme
Ukupno Vreme
Rangirano
5 Based on 31 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Peciva i Testa

U Bosni se podrazumeva da je burek sa mesom dok u ostatku regiona burek može biti i sa sirom, krompirom, zeljem, Kako ga god zvali, mi vam danas donosimo recept za nešto drugačiji burek...