Menu 

Svaka trudnica tokom trudnoće traži razne načine kako da sačuva svoje i bebino zdravlje. Većina trudnica tu potragu završi kad se upozna sa jogom. Od joga instruktora saznajte zašto je joga važna tokom trudnoće.

Iako se joga sastoji od poprilično laganih vežbica, pre nego se odlučite na ovaj korak obavezno se posavetujte sa svojim lekarom posebno ako niste vežbali ranije.

Zašto je joga važna tokom trudnoće?

Joga pravi poveznicu između vanjskog i unutrašnjeg bića, na šta bi posebno trebalo da budemo fokusirani u trudnoći. Joga nas pokušava uskladiti sa potrebama deteta, a s druge strane gradi nam snagu i mir, veoma bitne stavke da lakše „izguramo“ trudnoću.

Koje su najbolje prenatalne poze?

Položaji koji otvaraju pluća i koje radimo u čučnjevima su veoma dobri jer opuštaju porođajni kanal. Mostovi i savijanje leđa pomažu nam da sprečimo pojavu strija, dok pojedinim vežbama u kojima otvaramo kukove stvaramo fleksibilnost potrebnu za lakši porod.

Stoj na glavi, plug ili sveća potpomažu bolju cirkulaciju i gravitaciju.

Tokom ovih vežbi treba da budete pod stručnim nadzorom jer ne sme da bude nikakvih uvijanja tela u predelu stomaka.

Ukoliko želite da se bavite jogom, počnite pre nego ostanete u drugom stanju, preporuka je joga instruktora, jer u trudnoći radite sve vežbe kao i obično samo malo slabijim  intenzitetom. Ma koliko joga bila dobra, trudnoća nije najbolji period za isprobavanje novih stvari.

Piši!
Širi dalje!

2 komentara
  1. Petrovic Zoran

    zato sto su sektasi

  2. Djordjevic Tamarinakeva Dragana

    Yoga je važna u svakom peridu života. ..Najveći liksuze koji čovek može da priušti je da oseti moć yoge

Napišite komentar