Menu 

Ako ste ikad u životu imali hemoroide onda znate koliko je to neugodna i veoma bolna pojava. LifePress magazin vam pomaže da ih izlečite uz pomoć divljeg kestena.

Hemoroidi su kesice koje se stvaraju u rektalnom delu otežavajući nam obavljanje i najjednostavnijih svakodnevnih aktivnosti kao što su sedenje, šetanje ili odlazak do toaleta.

U današnje vreme kada su nam informacije više nego dostupne, mnogi ljudi čim saznaju šta se sve krije u industrijskim lekovima okreću se prirodi i alternativnoj medicini. Pre nego se okrenete izlečenju hemoroida prirodnim putem saznajte koji su to najčešći uzroci za njihov nastanak.

Šta je uzrokuje hemoroide?

Najčešći razlozi zbog kojih hemoroidi nastaju jesu loša ishrana, previše sati provedenih na stolici, premalo fizičke aktivnosti i premali unos tečnosti, na prvom mestu vode. Svi ovi faktori vode do iritacije krvnih sudova na analnom otvoru. Od velike važnosti je dobra cirkulacija u predelu rektuma.

Divlji kesten kao spas

Danas se na tržištu mogu naći mnogi proizvodi koji sadrže divlji kesten koji veoma efikasno leči hemoroide. Tu su razne kreme kao i suplementi koji se unose oralnim putem. Divlji kesten nikako ne bi trebalo da konzumirate u sirovom obliku jer je veoma otrovan, a neki od simptoma trovanja divljim kestenom su povraćanje, proliv, pa čak i koma.

Lekovita svojstva divljeg kestena veoma efikasno i brzo potpomažu smanjenje otoka, crvenila i boli kada su u pitanju hemoroidi. Iako se preporučuje upotreba kapsula, vi ipak pokušajte sa kremama i čajem na bazi divljeg kestena. Jednostavno skuvajte čaj od listova divljeg kestana i koristite ga kao blagu kupku ili obloge.

Oni koji imaju problema sa krvarenjima i oni koji uzimaju lekove protiv zgrušavanja krvi nikako ne bi trebalo da uzimaju suplemente na bazi divljeg kestena.

 

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar