Menu 

Ukoliko se držite depilacije brijačem znate da je leti vaša koža podložna čestom brijanju. Da bi ste je zaštitili i ublažili iritacije koristite prirodnu kremu, koju možete napraviti sami.

Zahvaljujući njoj vaša koža će biti meka, svilenkasta i otpornija na brijanje, koje je, hteli mi to priznati ili ne, najintenzivnije leti. Ova kremica je dobra i za one sa osetljivom kožom, jer pravi zaštitni sloj tokom brijanja. Za razliku od standardnih krema za brijanje, ova ne sadrži sapun, koji isušuje kožu.

Potrebno vam je: 1/3 šolje šea putera, 1/3 šolje kokosovog ulja, 1/4 šolje ulja jojobe, 10 kapi eteričnog ulja ruzmarina i 5 kapi eteričnog ulja peperminta.

Pročitajte i koja su to 3 načina da umirite iziritiranu kožu posle brijanja.

U manjoj šerpici na srednjoj temperaturi pomešajte šea puter i kokosovo ulje i zagrejavajte ih dok se ne otope, skinite sa šporeta i uspite u teglicu. Dodajte eterična ulja i ulje jojobe, pa sve promešajte.

Ostavite u frižideru dok se ne stvrdne, na jedan ili dva sata. Štapnim ili običnim mikserom dobro izmutite rashlađenu smesu dok ne postane prozračna i izdašna. Vratite smesu u teglicu, dobro zatvorite i čuvajte na tamnom i hladnom mestu do 5 meseci.

Kremicu koristite jednostavno tako što je nanesete na vlažne noge pre samog brijanja.

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Mariela LIlion

    <3

Napišite komentar