Menu 

Već ste nabacili lep sloj tamnije boje i želite da što duže sačuvate vaš preplanuli ten? Evo nekoliko saveta i recept za masku koja čuva letnji ten.

Hidratacija

Najvažnija stvar za čuvanje tena je hidratacija iznutra i izvana. Pijte mnogo vode- dobro je i za vašu liniju i za kožu. Koža se tako neće brzo sušiti, pa ni brzo perutati. A sa perutanjem odlazi i teško stečena boja.

Negujte kožu i hidratacijskim kremama, losionima, prirodnim maskama za hidrataciju, aloe verom, krastavcima. Nanosite kreme posle sunčanja, ujutro i naveče i sigurno ćete duže zadržati boju. Preporučuju se oni sa kokosovim ili šea puterom.

Kupanje i vitamini

Posle kupanja ne brišite se grubo peškirom, već samo nežno pokupite tečnost sa kože. Izbegavajte grube pilinge, jer ćete sa njima brže skinuti boju. Takođe, imajte na umu da, bez obzira, koliko željeli tamnu boju, morate da je stičete postepeno, sa zaštitom, jer, ukoliko na to ne budete pazili vaša koža će nezamislivo brzo stariti. A tada taj problem nećete moći rešiti sa novim slojem boje.

Hrana

Jedite zdravo – mleko, jaja, kajsije, spanać, mrkve, pa i goveđa džigerica su vrlo važni za zdravu kožu i ten. Birajte povrće i voće po bojama –č krenite za crvenom i žutom. Pokušajte da steknete naviku da svako jutro pijete čašu soka od mrkve. Pobrinite se da unosite dovoljno vitamina A.

Maska i trikovi

Vrlo dobre rezultate u očuvanju boje možete dobiti sa kupkom od čaja ili kafe – jednom sedmično. Dodajte samo par kašičica čaja ili instant kafe u toplu kupku i opustite se na 20-tak minuta. (Za vreme vrućina dobro deluju i kockice zaleđenog čaja ili kafe).

Da biste napravili super masku za čuvanje tena treba vam: 2 do 3 oguljena paradajza, 2 kašike surutke, 1 kašičica ulja i 1 kašika mleka. Pomešajte sve sastojke, nanesite na kožu, ostavite da deluje 15 do 20 minuta, pa operite hladnom i toplom vodom naizmenično.

Pročitajte kako to  kao i

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar