Menu 

Ako želite posebnu dekoraciju za dečiju sobu onda napravite ovu sjajnu lampu u obliku ananasa. Pored toga što zaista senzacionalno izgleda sama izrada ove lampe biće krajnje zabavna. I naravno, neka vam klinci pomognu.

Veoma je važno da od malih nogu klince učite da sami izrađuju dekoracije za svoju sobu i date im do znanja da je ono što se napravi sopstvenim rukama uvek vrednije od onoga što se kupi u prodavnici, bez obzira koliko to koštalo.

Tutorijal za ovu ananas lampu pronašli smo na Nowthatspretty blogu.

Potreban materijal:

  • Mala stona lampa
  • Velika plastična flaša
  • Plastične kašičice (oko 125)
  • Žuta boja
  • Zeleni papir
  • Lepak

lampa3

Skinite abažur sa lampe i isključite je iz struje dok u potpunosti ne završite sa poslom. Oštrim nožem odrežite vrh i dno plastične flaše tako da vam ostane samo sredina šuplja sa obe strane. Isprobajte flaššu da li stane na mesto gde je stajao abažur.

lampa4

Makazama odrežite vrhove plastičnih kašika i obojite ih u jarko žutu boju. Možda će vam biti potrebno više od jednog sloja boje. Ostavite boju da se osuši.

lampa5

Kad se boja osušila počnite lepti kašičice na osnovu od plastične flaše, na način prikazan na fotografijama. Lepite kašičice dok ne stignete do vrha flašice. Ostavite kašike da se dobro zalepe i da se lepak osuši, a zato vreme makazama od zelenog tvrdog papira isecite listove i zalepite ih na vrh lampe.

lampa6

Kad je sve gotovo zavrnite sijalicu i stavite vaš ananas abažur preko i upalite.

lampa2

Zar ovo nije najbolja lampa koju ste ikad videli?!

Sviđa nam se
Autor
Napravite fenomenalnu ananas lampu
Datum
Ime
Lampa od plastičnih kašičica
Stars
5
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar