Menu 

Napravite od običnih plastičnih flaša mini set za kuglanje, koji će vaši mališani obožavati – inspirisano sumo rvačima.

Umesto kugle samo upotrebite gumenu loptu i zabava je zagrantovana. Ovom igrom će posebno biti oduševljeni 2-godišnjaci. Na blogu SugarAndDots smo pronašli fotgrafije i uputstva.

Od materijala vam treba:

  1. kuglanjeplastične i papirne vrećice (da zaštite radni prostor)
  2. štapić za mešanje
  3. 6 čistih, suvih i praznih plastičnih boca
  4. boje za farbanje (roza, crna i bela)
  5. četkica za farbu
  6. markeri (crni i beli, ali ako ćete koristiti boje da nacrtate likove sumo rvača na bocama, omnda vam treba samo crna)
  7. spužvica

Do kuglanja – korak po korak

Prekrijte radnu površinu vrećicama, ali poželjno je i da se vi zaštitite. Ako nemate rozu boju, da biste je dobili pomešajte crvenu žutu i malo bele boje. Treba vam dovoljno boje da biste ofrabali unutrašnjost svake boce.

Kada je boja pripremljena sipajte je u boce i obložite sa njom unutrašnjost. (Zatvorite ih i protresite da biste ravnomerno naneli boju). Posle ih otvorite i vratite ostatak boje u kanticu. Ostavite boce otvorene preko noći da bi se boja osušila. (Ovaj proces možete ubrzati fenom za kosu).

Ponovo stavite čepove na boce i pripremite se da nacrtate likove sumo rvača na boci. Koristite crnu i belu farbu ili markere. Nacrtajte im i lica, kosu i gaćice. Ukoliko ste negde pogrešili popravite sa spužvicom.

Boce možete napuniti sa malo peska ili ih ostaviti prazne. Poredajte ih kao set kegli i spremni ste za igru.

Pročitajte i kako da Napravite zid za penjanje za djecu.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar