Menu 

Mislite da aceton služi samo za skidanje laka sa noktiju? Varate se, a mi ćemo vam otkriti i zašto.

Kad pročitate ovaj tekst više nikad onu flašicu skidača laka za nokte nećete gledati istim očima. Otkrivamo vam neobične načine na koje možete upotrebiti ovaj proizvod.

Čišćenje tastature. Komadić vate ili pamučne krpice namočite skidačem laka za nokte pa lagano prebrišite tipke na vašoj tastaturi i zablistaće kao da su nnove.

aceton rozi

Čišćenje podova. Namočite kuhinjske ubruse acetonom i skinite tragove obuće sa podova. Nije važno da li je u pitanju , laminat, pločice ili beton. Izegavajte upotrebu jedino na drvenim podovima.

Obnovite suđe od porcelana. Mrlje od kafe ili čaja na vašem starinskom porcelanu najlakše ćete skinuti ako namočite krpicu u skidač laka i lagano prebrišete vaše omiljene šolje. Nakon toga ih operite sa deterdžentom i vodom. Izbegavajte čistiti uzorke u boji na vašem porcelanu acetonom jer bi mogli biti upropašteni.

Sjajne cipele. Sjaj vašim cipelama vratićete jednostavno ako ih ispolirate kuhinjskim ubrusima namočenim u aceton. Trljajte dok sve ogrebotine i mrlje ne nestanu, a zatim cipele prebrišite pamučnom krpicom.

Za skidanje superlepka. Ostatke superlepka najlakše ćete skinuti uz pomoć acetona i to tako da namočite vatu u aceton pa neko vreme vatu držite na delu kože koje ste umazali lepkom pa istrljate.

Obnovite sat. Da biste izgladili površinu plastičnog sata sa vatom koju ste namočili u aceton lagano prelazite preko površine sata. Aceton će izgladiti površinu i obrisati ogrebotine jer on rastvara plastiku, samo pazite da ne trljate previše da ne bi nastala rupa.

čišćenje acetonom

Obrišite marker. Klinci su se dokopali markera i crtali po zidu. Rešite problem acetonom.

Očistite britvice. Nakupljene dlačice sa britvica za brijanje najlakše ćete očistiti ako ih isperete acetonom, a na taj način ćete i dezinfikovati britvicu.

Očistite mrlje u kadi. Da biste se rešili postojanih mrlja koje se nakupljaju oko odvoda u kadi ili umivaoniku, pomačajte aceton sa malo vode, namočite delove zahvaćene prljavštinom pa ih izribajte malom četkicom.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar