Menu 

Zid ukrašen nizom porodičnih ili, čak, vaših Instagram fotografija može biti pravo osvježenje u domu ili na poslu. Saznajte kako da napravite ovaj foto art na najjednostavniji način.

Na prvu se čini skupo, čak i da pravite foto art na samo jednom dijelu zida. Međutim, nije potrebno da izrađujete fotografije, njih imate u ramovima. Vama treba neka vrsta tapete vašeg dizajna.

Evo kako to da napravite, a da ne potrošite „brdo novca“.

Odaberite fotografije koje želite da vam budu na zidu (mogu čak i da se ponavljaju). Premjerite zid ili komad zida, koji želite da prekrijete. Pošto fotografije nećete izrađivati najbolje bi bilo da vam neko ko se najbolje razumije u rad u Photoshopu napravi kolaž fotografija ili ih (kao u ovom slučaju) poreda jedne do drugih formirajući nešto što će biti dio vašeg zidnog foto arta (može biti u veličini papira A4, na koji obično stane 6 fotografija). To ćete printati u koloru u nekoj fotokopirnici, gdje se možete konsultovati na kakvom debljem papiru je najbolje da to isprintate.

Potrebno je napraviti nekoliko takvih „komada“ ili priprema u Photoshopu. (Recimo, zamislite da pravite uspravni komad tapete, koji će se sastojati od nekoliko velikih vodoravnih komada sa fotografijama). Kada „komade“ pripremite i isprintate, zalijepite ih na zid. Najbolje bi bilo na onaj na kome se već nalazi neka jednobojna tapeta.

Sada ćete svaki dan biti okruženi vašim srećnim trenucima, koji vam se „smiješe“ sa fotografija. (Kliknite za još ideja o organizovanju vaših fotografija)

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar