Menu 

Svi mi, kilograma želimo da se rešimo na što brži i što bezbolniji način. Problem nastaje kad se kilogrami izgubljeni instant dijetama vrate brzinom munje i još povedu drugare. Evo nekoliko saveta kako da sprečite nepopularni jo-jo efekat.

Bez obzira šta vam kaže dijeta, nikako ne biste trebali preći na režim ishrane kojim ćete se izgladnjivati. U većini slučajeva zbog izgladnjivanja ne ispaštaju masne naslage nego mišići. A kad se suočimo sa nekim težim bolestima, telo energiju crpi upravo iz mišića, i zato bi trebalo da uvek imate zalihe.

Izbegavajte dijete, koje brane određene namirnice ili bilo kakakv unos proteina.

Veoma je bitno da se rešite toksina, koji se u telu skupljaju upravo u masnom tkivu. Toksini mogu da utiču i na naše kilograme, raspoloženje i hormone, a sve to može da koči vaš uspeh u gubitku kilograma. Pre dijete uključeite se u neki detox program. Nakon toga vaše telo će biti spremno da na zdrav način izgubi kilograme.

Kada je reč o dijetema i gubitku kilograma, dnevnik ishrane je veoma bitna stavka. Zapisujte sve što ste pojeli, jedino tako ćete imati uvid koliko tačno kalorija unesete. Isto tako moći ćete pratiti jeste li uneli dovoljno hranjivih materija.

Činjenice:

Žene koje su pisale dnevnik ishrane u proseku su gubile tri kilograma više od onih koje nisu.

Preskakanjem obroka u proseku gubite manje kilograma, nego redovnom ishranom.

Oni koji su samo jednom sedmično jeli u restoranu gubili su manje kilograma od onih koji nisu uopšte.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar