Menu 

Savršeni kao desert i kao ukras na stolu za sve slavljeničke prilike. Ovi čokoladni šeširi su tako jednostavni za napraviti.

Kako da ih pripremite pred zabave i proslave pokazali su nam na blogu Tastingindependence. A najbolje od svega, za pripremu vam treba svega par minuta.

Sastojci:

  • 900 gr mlečne čokolade (ostaće vam viška više od pola, ali je potrebna ovolika količina zbog umakanja. Čokoladu posle možete iskoristiti da napravite čokoladno mleko)
  • 12 fišeka za sledoled
  • Mrvice za posipanje (u boji, čokoladne, …)
  • Trakice

čokoladni šeširi

Stavite veliki plastični pladanj ili tacnu u zamrzivač (na nju ćete redati šeširiće). Otopite čokoladu na pari. Uvaljajte fišeke u čokoladu iznutra i izvana (držite ih za vrh, njega ne morate umakati u čokoladu), ostavite kratko nad šerpicom da spadne višak čokolade, pa ih odmah uvaljajte u mrvice. Redajte ukrašane fišeke na ohlađenu tacnu, pa stavite u zamrzivač na 2 do 3 minute.

Izrežite i pripremite ukrasne trakice, pa odrežite vrhove fišeka. U rupice na vrhovima stavite trakice i “ukovrdžajte” ih uz pomoć makaza ili noža.

čokoladni šeširi

Vaši čokoladni šeširi neka budu u frižideru do služenja. Prijatno!

Pročitajte i kako da Napravite jestive snežne pahulje.

Recept
Ime Recepta
Čokoladni šeširi za zabave
Objavljen
Vreme Pripreme
Vreme Kuvanja
Ukupno Vreme
Rangirano
5 Based on 57 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Domaća supa protiv prehlade, med protiv kašlja, šećer protiv štucanja… Je li i vama baka savetovala slične mere opreza? Piši! Širi dalje!