Menu 

Danas je 8. mart, a vi još niste smislili poklon za ženu, majku, baku? Ovaj kapkejk buket je baš idealan, zar ne?

kapkejksi buket 4

http://postris.com/popular-pin/103175/1/repins/30/0/

Na Pinterestu i pojedinim forumima pronašli smo mnoštvo ideja, a prvi korak je da napravite kapkejkse u papirnim korpicama i ukrasite ih filom u vidu latica ruža.

Recepte za kapkejkse ćete pronaći u tekstovima – Kapkejksi sa šampanjcem i Kapkejksi sa ukusom prazničnog punča, a kako da napravite ruže, tačnije latice uz pomoć fila u tekstu Ljubičasti kapkejksi sa lavandom.

Fil može biti standardni (recepte imate u tekstu Kreme za kolače od čokolade i cimeta), a potrebno je samo da dodate boju za hranu po želji – crvenu, ružičastu, ljubičastu, …

Kada ste pripremili kapkejkse i fil, pređite na dekorisanje.

Kapkejk buket broj 1

Za ovaj buket vam trebaju: plastične čaše, heftalica ili lepak i pladanj. Čaše spojite heftalicom zbijajući ih jedne uz druge. Postavite ih na pladanj.

kapkejksi buket 3

http://www.pinterest.com/pin/36028865740606517/

Napravite kapkejkse, namestite ih u čaše, pa ih ukrasite filom u vidu latica. Između čaša možete staviti komadiće belog ili zelenog krep papira – da biste dobili lišće.

Kapkejk buket broj 2

kapkejksi buket 1

http://www.pinterest.com/pin/219691288045405286/

Za ovu verziju vam treba kugla od stiropora i čačkalice. Kuglu umestite u okruglu posudu, pa ispecite kapkejkse. Umestite ih zbadajući ih uz pomoč čačkalica, pa ih ukrasite filom u vidu latica. Slatko, zar ne?

Recept
Ime Recepta
Poklon za 8. mart u zadnji čas
Objavljen
Vreme Pripreme
Vreme Kuvanja
Ukupno Vreme
Rangirano
4 Based on 30 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Razna trovanja hranom su tokom toplijih meseci prilično česta pojava, a jedan od najčešćih uzroka trovanja su sigurno bakterije, na prvom mestu salmonela i listerija. Danas pričamo o ovoj drugoj, nešto manje poznatoj,...