Menu 

Budimo realni, oni koji se praznicima najviše vesele su naši najmlađi i zato se potrudite da im praznike učinite još posebnijima, a to ćete postići ako im napravite kolačiće koji liče na kape Deda Mraza.

Cake pops su ultra popularni kolačići koji se poslužuju na štapićima, mogu biti raznih oblika, u zavisnosti od prilike za koju ih pripremate. Savršeni su za sve proslave, a mi vam danas donosimo one za Novogodišnje i Božićne praznike u obliku crvene kape po kojoj je Deda Mraz prepoznatljiv.

hatđ

Sve što vam je potrebno za ove kolačiće jeste izmrvljen biskvit od čokolade, tučeno slatko vrhnje, otopljena bela čokolada i štapići za ražnjiće.

Biskvit izmrvite i pomešajte sa tučenom slatkom pavlakom da dobijete smesu nalik testu od koje ćete oblikovati male kupe.

Oko 500 g bele čokolade otopite na pari i podelite na dva dela, jedan deo obojite crvenom prehrambenom bojom, a drugu ostavite belom.

Kada ste oblikovali male kupe, vrh donjeg dela umočite u belu čokoladu, nabodite ih na štapić pa zabodite u striopor da se čokolada stvrdne. Kad se čokolada stvrdnula gornji deo kupe umočite u crvenu čokoladu pa ponovo ostavite da se stvrdne.

Na samom kraju uz pomoć čačkalice napravite beli vrh na kapicama i na beli deo neuredno nanesite belu čokoladu čačkalicom da izgleda kao prava čupava kapica ili ih umočite u još jedan sloj čokolade pa u kristal šećer.

Detalje pogledajte u videu.

Recept
Ime Recepta
Kolačići kape Deda Mraza
Objavljen
Vreme Pripreme
Rangirano
4.5 Based on 48 Review(s)
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Ekolozi se već godinama bore protiv distrubucije flaširane vode i to ne samo iz ekoloških razloga. Plastičnih flaša se treba čuvati, posebno ako su dugo bile izložene suncu. Piši! Širi dalje!