Menu 

Kad spomenemo jaja, jogurt i med prvo pomislimo na ukusan doručak, ali ove namirnice mogu biti deo tremana za kosu. Prirodni su, većina može da ih priušti i veoma su efektni. Naučite kako da ih koristite.

Za sve tipove kose

Sirova jaja su apsoluno najdelotvornija namirnica, kad je kosa u pitaju. Žumance je bogato mastima i proteinima, koji hidratizuju kosu, dok belance, koje sadrži enzime koji neutrališu bakterije, otklanja masnoće.

Ukoliko imate normalan tip kose za masku koristite celo jaje. Za suvu kosu samo žumance, a za izrazito masnu, belance. Umutite jaje, nanesite na suvu kosu, ostavite da stoji 20-ak minuta, isperite hladnijom vodom i šamponirajte. Tretmani sa celim jajetom ili sa žumancem mogu se raditi jednom mesečno, dok tretmane sa belancetom možete raditi jednom u dve nedelje.

Za kosu bez sjaja

By: quimpg

By: quimpg

Proizvodi za oblikovanje kose i zagađenje vazduha mogu ostaviti posledice na našoj kosi kao što su nedostatak sjaja i vlažnosti, a u tom slučaju nam pomažu mlečni proizvodi. Lakoza iz mleka otklanja prljavšine dok masnoće hidratiziraju.

Kosu od korena do vrhova masirajte običnim jogurtom ili kiselom pavlakom pa ostavite da stoji 20 minuta, isperite mlakom vodom, pa šamponirajte. Ovaj tretman možete koristiti svake druge nedelje.

Za perut

Da biste izašli na kraj sa peruti, koja nastaje zbog slabe i neuravnotežene ishrane, stresa i klimatskih uslova, pomoćiće vam limunov sok i maslinovo ulje. Kiselina limunovog soka odstranjuje suve komadiće kože dok ulje daje vlažnost.

2 kašike maslinovog ulja pomešajte sa 2 kašike vode i 2 kašike limunovog soka i dobijenu mešavinu urljajte u kožu glave, ostavite da deluje 20 minuta pa isperite.

Za suvu i suncem oštećenu kosu

Ukoliko vam je kosa suva zbog tvrde vode ili zbog prevelike izloženosti suncu, pomoć potražite u medu.

U čistu, suvu kosu utrljajte otptrilike pola šolje meda. Ostavite da deluje 20 minuta, a zatim isperite mlakom vodom. Da biste med lakše naneli na kosu slobodno ga razredite sa par kašika maslinovog ulja. Ako vam je kosa jako oštećena od sunca u med dodajte žumance ili avokado, koji će proteinima oporaviti vašu kosu. Ovaj tretman radite jednom mesečno.

Za masnu kosu

Najjednostavniji i najjeftiniji način za uklanjanje viška masti sa vlasišta jeste skrobno brašno ili gustin.

Stavite jednu kašiku skrobnog brašna u solanik i sipajte na suvu kosu, dok sve ne potrošite. Nakon 10 minuta kosu dobro iščetkajte, a ovaj tretman ponavljajte svaki drugi dan.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

U vreme velikih vrućina važno je pronaći neke druge načine rashlađivanja koji ne podrazumevaju vreme provedeno pod klima uređajem koje jednostavno nije zdravo. Piši! Širi dalje!