Menu 

Mnoge žene muku muče sa proširenim porama na koži lica koje ne izgledaju ni malo lepo. Mi vam donosimo dve maske za lice koje možete pripremiti sami, a koje će vam čudesno smanjiti pore.

Proširene pore zaista mogu biti veoma neugodna pojava i većina žena ih se na neki način stidi. Pore su nam neohodne jer one kožu opskrbljuju prirodnim uljima, ali problem je što se one često i lako začepe pa dolazi do infekcija. Na proširenje pora utiču geni i starenje, dva faktora koja su potpuno van kruga mogućnosti našeg delovanja i zato mesto da ih sprečimo možemo ih lečiti.

Ako imate masnu kožu to može uzrokovati nakupljanje prljavštine i bakterija pa dolazi do proširenja pora, a s vremenom koža gubi na elastičnosti pa se pore proširuju.

Najvažnija stvar kad je u pitanju proširenje pora jeste da kožu lica održavate čistom i povremeno koristite maske za lice koje će automatski suziti pore. Mi vam danas donosimo recepte za dve koje možete napraviti sami.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-images-woman-applying-facial-mask-image23277899

Čudotvorno belance

Belance zaista čuda čini za našu kožu, a prva maska za sužavanje pora se sastoji samo od belanca. Sve što treba da uradite jeste da razbijete jaje, odvojite belance od žumanca i mutite belance viljuškom dok ne počne da se peni.

Uz pomoć četkice ili kista nanesite belance na lice u tankom sloju i ostavite da se u potpunosti osuši na koži. Biće vam potrebno oko 45 minuta.

Nakon što se belance osušilo lice operite mlakom vodom.

Jaje, med i lekovito bilje

Za drugu masku potrebno vam je : kašika meda, 1 celo jaje, po jedna kašičica sušene kamilice i sveže, sitno naseckane mente. Sve sastojke dobro izmešajte, nanesite na lice i ostavite da se u potpunosti osuši, a zatim isperite toplom vodom.

Ova maska ne samo da će suziti pore nego će i osvežiti kožu lica i dati joj mladalački sjaj.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar